Jerman postavil rekord na Grobniku

31. 8. 2010
Deli
Jerman postavil rekord na Grobniku

28. in 29. 8 se je na dirkališču Grobnik Rijeka Hrvaška odvila zadnja dirka prvenstva Alpe Adria v hitrostnem motociklizmu. Po deževni soboti je v nedeljo posijalo sonce in prineslo odlične dirke in v vseh razredih.

Fantastično sezono je z dvema zmagama zaključil Marko Jerman. Osmo zmago od devetih dirk v sezoni je s svojim Triumph Daytona 675 dosegel v razredu Supersport 600, kjer je za desetinko popravil lasten rekord dirkališča v razredu. Ta zdaj znaša 1.30.233.

Odličen drugi pa je bil drugi Slovenec Boštjan Pintar z Yamaho R6. Veliko število gledalcev in množica navijačev z bratom Igorjem pa je za poslastico dneva v zadnji dirki videla Markovo zmago s Hondo CBR1000RR v razredu Superbike in nov absoluten rekord dirkališča 1.28, 867. Tako je na najlepši način zaključil prvenstvo Alpe Adria 2010. Z velikimi bolečinami je tretje mesto pripadlo Bertu Camleku z Yamaho R1.

Konec oktobra Marka čaka finalna dirka evropskega prvenstva na dirkališču Albacete v Španiji, kjer bo nastopil kot skupni zmagovalec prvenstva Alpe Adria v razredu Supersport 600.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"