Jorge Lorenzo: "K Hondi sem pristopil sam"

15. 6. 2018 | Jure Šujica
Deli

Čeprav je prestop k Hondi dokončen, pa so odnosi z moštvom Ducatija po zadnji zmagi v Italiji spet dobri, odpisan ni niti boj za naslov svetovnega prvaka.

Da se Jorge Lorenzo pri Ducatiju ne počuti več najbolje, je postalo jasno kmalu po začetku letošnje sezone, govorice, da bo špansko-italijanska naveza kmalu končana, pa so se razvnele po francoski dirki v Le Mansu, kjer je Lorenzo kljub odstopu Doviziosa in Zarcoja dosegel zanj skromno šesto mesto. Zdaj je že znano, da bo Španec prihodnje leto kariero nadaljeval pri Hondi, kjer bo zamenjal sorojaka Danija Pedrosso, na dan pa prihajajo nove podrobnosti o prestopu.

Lorenzo je pred domačo dirko v Barceloni potrdil, da je bila ideja o prestopu k Japoncem njegova. »Po dirki v Le Mansu je postalo jasno, da bom zapustil ekipo in da si tudi pri Ducatiju želijo novega obraza. Na podlagi teh dejstev sva z mojim managerjem začela proučevati možnosti za prihodnost in odločil sem se, da pristopim k Hondi.«

»Imamo dober paket, ki ga izboljšujemo vsak mesec«

Po dveh sezonah pri Ducatiju in pred tem uspešnem obdobju pri Yamahi bo za Lorenza Honda že tretja (tovarniška) ekipa, za katero bo nastopal v seriji MotoGP. A privajanja na nov motocikel se Lorenzo ne boji in dodaja, da je od 16. leta, ko je začel nastopati na dirkah najvišjega ranga, dirkal že za številna moštva – Derbi, Aprilio, Yamaho, Ducati in ne nazadnje tudi Hondo – menjave pa mu do zdaj še nikoli niso povzročale težav.

Čeprav je odločitev, da bo Lorenzo ob koncu sezone zapustil Ducati, dokončna, pa to ne pomeni, da je nad italijansko ekipo dokončno obupal. Odnosi v ekipi so se namreč po zadnji preizkušnji v Italiji, kjer je Lorenzo slavil zmago, ponovno otoplili. »Smo v dobrih odnosih, imamo dober paket, ki ga izboljšujemo vsak mesec, in vračamo se na stezo (v Barceloni), kjer smo med testiranji z novimi komponentami pred mesecem dni že dosegali dobre čase.«

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja