Kdo je Simon Marčič, enduraš, ki gre na Dakar?

23. 12. 2013
Deli

Najprej za vse ki ga ne poznate, .. to je en sila prijazen in skromen mladenič, ki je ob tem, ko j eobrnil svojih 30 let sklenil, da se poda še na kak nov izziv. poznamo ga kot odličnega enduro voznika, zelo dobro mu gre tudi v crosscountryju, sicer pa je enduro prvak pokala Alpe-adria v kategoriji E1. Je nekdanji downhil voznik,kar se odraža v izjemnem občutku za linije in mehki vožnji. No, na spustih je tako domač, da jih ni prav veliko, ki so mu kos ko gre prog astmo navzdol med rvesi in skalami.

Za Dakar se je odločil ker mu je avantura všeč in v izziv, predvsem pa si želi čim več sipin in peščenih etap, ki se jih tudi najbolj veseli. Strah ga ni ničesar, ima namreč nekaj iskušenj iz krajših relijev po Evropi.

Tule je v povsem njegovem Mariborskem stilu nekaj besed o pripravah v Peruju, kjer se je mudil poleti z namenom, da okusi vožnjo popesku: 'Preden sem šel sem kontaktiral enga tipa, ki sem ga našel na netu pod 'Enduro peru'... Mel sem ful sreco, ker je tip vido neke objave na yutube pa rekel sem mu da sem slovenski podprvak, on pa me je vzel kot, da sem trikrat zmagal erzberg...Skratka zrihtal mi je motor, in me vozil na ture v puščavo, in to vse zastonj. Poklical je pol Peruja, da pride furat en iz Evrope... Vsak dan nas je blo 20-30 motoristov... Fantje imajo sredi puscave obzidje noter pa pralnico, sanitarije in hanger za 100 motorjev. Na zacetku sem bil kar malo pod pritiskom, ker se je un tip meno kot, da pričakuje, da bom delal back flipe čez sipine... Pol sem jih pa v hribih vseeno impresioniral, predvsem na spustih. Drugi dan je prišel en domačin, ki je dirkal Dakar pa smo kao simulirali eno etapo. Pesek me je navdušil in komaj čakam da se pripeljemo do sipin'.

Predno je Simon motor poslal prek Atlantika je odpeljal le kratek krog s KTM-om 450 Rally in zaupal, da je presenečen nad lahkotnostjo motocikla kljub n eravno nizki masi. Njegova taktika bo predvsem podrejena enemu samemu cilju: da prevozi celotni reli! V dvoboje s tekmeci se ne misli spuščati, saj ti največkrat pripeljejo do nevarnih padcev.

spremljali ga bomo lahko tudi na njegovi facebook strani.

Peter Kavčič

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel