Letos dve Italijanki na naših supermoto pistah

30. 5. 2007 | Matevž Hribar
Deli

Z dvema dirkačema na SXV-jih ima ekipa Aprilia Racing Team Slovenia visoke cilje v državnem prvenstvu in tujini.

Po tem, ko je lani z dvovaljno italijansko raketo dirkal Janez Golmajer, se mu letos pridružuje še trikratni državni prvak v supermotu Marko Škarja. Janez vozi serijsko SXV 550 z nekaj manjšimi dirkaškimi popravki, medtem ko je Marko letos sedel na repliko Van Den Bosch s prav tako 550 kubičnim agregatom, ki po tovarniških podatkih zmore od 76 do 80 "konjev". Vodja ekipe je Iztok Kuret, katerega slovenski supermotaši poznajo kot dirkača, mehanika in vodjo ekipe.

In pričakovanja? Bivši motokrosist Škarja ne skriva ambicij po ponovni osvojitvi naslova državnega prvaka, medtem ko Golmajer cilja v prvo peterico. Kolikor bo mogoče, se bodo udeleževali še evropskega, italijanskega in svetovnega prvenstva, kjer bo Marko poizkušal doseči lanski uspeh - 7.mesto na SP v supermotu v Grčiji.

Ekipa sicer z odprtimi rokami pričakuje vse dirkače, ki bi se na dirkah radi preizkusili z Aprilio. Nadaljevati nameravajo tudi v enduru in motokrosu, kasneje verjetno tudi v cestnohitrostnih tekmovanjih. Rezultate s tekmovanj boste lahko spremljali na spletni strani aprilia.si Srečno, fantje!

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel