Marco Simoncelli umrl v nesreči v Sepangu

23. 10. 2011
Deli
Marco Simoncelli umrl v nesreči v Sepangu

Letošnja predzadnja dirka v Sepangu je postala prizorišče velike dirkaške tragedije. V silovitem trčenju med Edwardsom in Simocellijem je slednji izgubil boj za življenje.

Do usodnega nezgode je prišlo v drugemu krogu, takoj po trčenju pa je bilo jasno, da so možnosti, da bo Marco preživel, minimalne. Trk z Edwardsom je bil namreč tako silovit, da je Simoncelliju z glave snelo čelado in je negiben obležal na stezi. Usodnemu trčenju se je za las izognil tudi Valentino Rossi, ki pa je vseeno zapeljal čez nesrečnega Simoncellija,  a dirko bi sicer lahko nadaljeval, vendar je bila ta seveda takoj prekinjena. Že to, kako dolgo je Rossi strmel v padlega Simoncellija je dalo gledalcem vedeti, da se je zgodila velika tragedija. Edwards, ki trčenja nikakor ni mogel preprečiti, si je ob trku in padcu poškodoval ramo.

Zdravniška ekipa nesrečnemu Marcu ni mogla pomagati in je po slabi uri oživljanja na žalost storila le še to, da je potrdila dirkačevo smrt.

Kakšen je bil vzrok, da je Simoncelliju snelo čelado za zdaj ostaja neznanka. Sodeč po posnetku je bil trak na čeladi ali odtrgan ali odvezan.

Zelo črn dan za vse ljubitelje motociklizma, še zlasti pa velik krog ljudi, ki so 24-letnega Italijana oboževali. Simoncelli je bil izredno priljubljen dirkač, ki si ga bomo zapomnili po bujnih laseh in vedno brezkompromisnem boju za boljšo uvrstitev. Šokirani obrazi sotekmovalcev in njihove prve izjave po ogledu posnetka in slabi novici o njegovi smrti pa govorijo, kako velikega športnika in prijatelja je danes izgubil svet.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja