Monster energy cup 2017: Gajser zadovoljen s prvim treningom, sodi v krog favoritov

14. 10. 2017 | Peter Kavčič
Deli

Nagrada je ogromna, milijon ameriških dolarjev gre dirkaču, ki uspe zmagati vse tri vožnje na najbolj prestižni superkros dirki na svetu. Če ne zmaga ravno vseh treh voženj, tudi sicer zmagovalec odnese vsaj 100.000 dolarjev. Tim Gajser se tokrat prvič podaja na to dirko, kjer se želi predvsem zabavati, veliko naučiti in poizkusiti kakšnega okusa je dirkanje v ZDA.

Ni skrivnost, da se v superkrosu vrtijo milijoni, na stadionih se zbere po 40, 50 ali celo 60 tisoč gledalcev, doma za TV ekrani pa številke narastejo v nebo saj se dirke predvajajo po celem svetu. Na tiskovni konferenci so bili zbrani sam zvezdniki superkrosa, med njimi tudi Eli Tomac, ki je prav tu, na stadionu ameriškega nogometa Sam Boyd v Las Vegasu, pred enim letom zmagal in domov odnesel 100 tisočakov: 'Vsak izmed nas, ki smo tukaj pred vami lahko zmaga, imel sem odlično sezono v superkrosu in motokrosu, zadnjih nekaj dni sem se nekoliko bolj pripravljal na superkros stezah v Kaliforniji in sem pripravljen na dirko. Vse je možno, štart je zelo pomemben in če ti uspe dobro izkoristiti prve tri kroge imaš dobre možnosti za zmago', še dodaja Tomac, ki za to posebno priložnost vozi na mat črnem Kawasakiju, njegovo številko 3 pa so zamenjali s številko 1.

 

Tim Gajser je na uvodni tiskovni konferenci s temi besedami komentiral prve občutke: 'Zelo sem vesel da sem tukaj, pravzaprav sem že lani želel nastopiti tu, a sem se pred dirko poškodoval in jo moral izpustiti. V mojih bližnjih načrtih je tudi selitev z ZDA kjer bom odpeljal celotno sezono v supekrosu. Zato je dirka kot je Monster energy cup odlična priložnost, da pridobim izkušnje in da tudi vidim kje sem v primerjavi z ostalimi dirkači.'

Tim je sicer v ZDA prispel že pred enim tednom z očetom in dekletom v Kalifornijo kjer je opravil nekaj treningov na stezi, ki jo ima za testiranja in priprave v superkrosu ameriška ekipa Honde. Na tej stezi, kjer lahko trenirajo le tovarniški dirkači Honde je presenetil celo Američane.

 

Dirka bo na sporedu v soboto zvečer, kako bo šlo Timu in če mu morda uspe odnesti domov milijon dolarjev, bomo seveda ekspresno poročali.

 

Peter Kavčič

 

Foto: Peter Kavčič

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"