Monster Energy Supercross: Napetost raste (video)

3. 4. 2017 | Jaka Završan
Deli
Monster Energy Supercross: Napetost raste (video) (foto: Kawasaki)
Kawasaki

Bolj kot se bližamo koncu letošnje sezone bolj raste tudi sama napetost med tekmovalci. Eli Tomac je že petič zapored stopil na najvišjo stopničko in Dungeyu, ki se je v St. Louisu spopadal s kar nekaj nevšečnostmi, odščipnil še tri dragocene točke.

Od tekme smo si lahko na začetku obetali ogromno, saj je Ryan Dungey dobil štart, takoj za petami pa mu je bil Eli Tomac, ki ni izgubljal časa in že v prvem krogu z agresivno potezo prehitel svojega rivala za letošnji naslov. V skladu s pričakovanji je Eli začel vršiti visok ritem in pred Ryanom naredil tri sekunde prednosti. Na tretjem mestu se je vozil Francoz, Marvin Musquin, ki pa hudemu tempu ni mogel prav dolgo slediti.

Vse skupaj je kazalo, da se je Ryan po petih minutah dirke zbral in ponovno napadel Tomaca. Iz treh sekund zaostanka se je približal na pičlo sekundo in pol in že počasi začel pripravljati napad. Vse načrte pa mu je tokrat pokvaril 2-kratni svetovni prvak v superkrosu, Chad Reed, s katerim sta imela v kvalifikacijah manjši zaplet. Tomac in Ryan sta Reeda po približno desetih minutah prehitela za krog. Eli je mimo Avstralca prišel brez težav, ko pa ga je ujel Dungey pa mu je Chad kar dva kroga zapiral najboljše linije in s tem vzel še kako pomembne sekunde. Razlika je iz sekunde in pol nemudoma zrastla na pet in vse možnosti za Ryana, da ustavi Tomaca na pohodu so bile uničene. Kako je Reed oviral Dungeya si lahko ogledate spodaj.

Ryan je bil po tekmi zgrožen nad Reedovim obnašanjem, prav tako pa zelo razočaran, saj se mu je v skupnem seštevku Tomac iz sedmih točk približal na štiri. Vse kaže da bomo morali na prvaka letos počakati prav do zadnje preizkušnje, ki bo 23. 4. 2017 v New Jerseyu.

Rezultati St. Louis (450 ccm):

1.) Eli Tomac (KAW)

2.) Ryan Dungey (KTM)

3.) Marvin Musquin (KTM)

4.) Jason Anderson (HUS)

5.) Joshua Grant (KAW)

6.) Cole Seely (HON)

7.) Blake Bagget (KTM)

8.) Broc Tickle (SUZ)

9.) Malcolm Stewart (SUZ)

10.) Justin Brayton (HON)


Jaka Završan

Foto: Kawasaki

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja