Moto GP: V Mugellu Stoner prekinil tradicijo

1. 6. 2009
Deli

Po tem ko smo vsi potihem verjeli, da Rossiju nihče ne more odpeljati osme zaporedne zmage na njegovem 'domačem' terenu, je to uspelo Caseyju Stonerju, ki je tako navdušil številne Ducatijeve navijače.

Niz Rossijevih zmag pred domačo publiko se je vendarle moral končati, aktualni svetovni pravak pa se je na koncu moral zadovoljiti s tretjim mestom. Drugi je bil njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo, ki postaja vse bolj zanesljiv in konstantno nabira točke, prvi pa je dirko kot že rečeno končal Avstralec Casey Stoner, ki si je z zmago zagotovil tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Dirka se je začela na mokri stezi, ki se je počasi sušila, po desetih krogih pa so se začele menjave motociklov. Rossi je tokrat opravil menjavo v pravem času, vendar je z izbiro trše prednje gume izgubil možnosti za boj za prvo mesto, čeprav sta skupaj z Lorenzom proti koncu dirke postajala vse hitrejša.

Po petih dirkah postaja letošnje prvenstvo vse bolj napeto in zanimivo saj je razlika med prvimi tremi v skupnem seštevku skromnih deset točk. Ironično pa gre letos po vseh zapletih v zvezi z nastopom Kawasakija letos dobro tudi Marcu Melandriju, ki z 'nekonkurenčnim' (? ) Kawasakijem v skupnem seštevku trenutno zaseda šesto mesto.

Vrstni red dirkačev v skupnem seštevku

1. Stoner Ducati 90

2. Lorenzo Yamaha 86

3. Rossi Yamaha 81

4. Pedrosa Honda 57

5. Dovizioso Honda 56

6. Melandri Kawasaki 48

7. Edwards Yamaha 45

8. Capirossi Suzuki 38

9. Vermeulen Suzuki 37

10. De Puniet Honda 34

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"