MotoGP: Game over

11. 10. 2010
Deli

V Maleziji smo v nedeljo dobili kar dva svetovna prvaka. V razredu Moto2 je prvak postal španec Toni Elias, v kraljevem razredu pa je prvenstvo zaklenil Jorge Lorenzo.

Na sami dirki je sicer najbolj blestel Valentino Rossi, ki se je po slabem štartu, ko je padel na enajsto mesto, hitro prebil v ospredje in že v enajstem krogu zasedel vodilni položaj. Z zmago je Rossi tudi uradno zaključil svoj 'bolniški stalež', saj je le ta prva po spomladanski poškodbi. Drugi je bil odlični Dovizioso, ki je na zadnjih nekaj dirkah vse hitrejši in brez težav sledi najhitrejšim. Tretji je bil Lorenzo, ki je z novimi petnajstimi točkami zbral zaklenil prvenstvo.

Ni kaj, treba je priznati, da si je Lorenzo letošnji naslov prvaka zagotovo zaslužil, saj je celo sezono vozil zanesljivo in predvsem hitro, brez omembe vrednih napak in težav. Lorenzo je tako postal drugi Španec, ki je osvojil naslov v kraljevem razredu in tako postal tudi svojevrstni heroj za Špance, ki so sicer veliki ljubitelji dirkanja.

A kljub povsem zasluženem naslovu, se bo moral Lorenzo do konca sezone še dokazati, saj v tem trenutku nad njegovim uspehom sloni težka senca nevoščljivosti. Odsotnost Rossija, Pedrose in dejstvo, da Lorenzo od Brna naprej ni uspel ugnati najhitrejših, je le voda na mlin tistim, ki menijo, da si naslova ni zaslužil. A zdaj, ko je naslov varen v njegovem naročju, lahko zagotovo pričakujemo oster boj na preostalih treh dikrah.

Predvsem se veselimo dvobojev z Rossijem.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"