MotoGP: Indianapolis

30. 8. 2010
Deli

Dani Pedrosa je v Indianapolisu s svojo tretjo letošnjo zmago nekoliko zmanjšal svoj zaostanek v skupnem seštevku.

Kot pravijo dirkači, steza v Indianapolisu ne sodi med tiste najzahtevnješe in morda so tudi zato v ospredje prišli tudi dirkači, ki jih tam sicer ne videvamo pogosto.

Tako je že na sobotnih kvalifikacijah pozitivno presenetil domačin Ben Spies, ki je prvič v svoji MotoGP karieri osvojil pole position. Spies je z drugim mestom na dirki dosegel tudi svoj najboljši rezultat v karieri in bil hirejši tudi od obeh tovarniških Yamah. Tako je mladi Američan potrdil svojo dobro formo in opravičil zaupanje vodilnih v tovarniški ekipi Yamahe, ki so ga za prihodnjo sezono povabili k sebi.

Drži, da je Spies imel prednost domačega terena, a tako Lorenzo kot Rossi sta bila v primerjavi z njim tokrat povsem nemočna. Rossi zaradi situacije, ki se dogaja okoli njegovega prestopa razumljivo niti ni najbolj motiviran, vsekakor pa bi lahko več pokazal Lorenzo, ki je dosegel svoj najslabši rezultat letos. Ja, prav na vseh enjastih dirkah je bil Lorenzo prvi ali drugi. Je tokratni 'neuspeh' le naključje ali pa je to morda posledica tega, da Rossi ne sodeluje več tako zelo aktivno pri razvoju in nastavitvah Yamahe? Če je to res, potem je imel Valentino prav, ko je vztrajno ponavljal, da je Lorenzov uspeh posledica večinoma njegovega dela.

Dani Pedrosa je s Hondo zasluženo zmagal, a resnici na ljubo prav napornega dela v nedeljo ni imel. Kot že povedano je drugi čez ciljno črto pripeljal Spies, tretji pa je bil Lorenzo, četrti pa spet Valentino Rossi. Sledila sta še Dovizioso in Hayden.

Naslednja dirka bo na sporedu že ta konec tedna na dirkališču v Misanu.

MaT

Skupni vrstni red dirkačev:

1. Lorenzo Yamaha 251

2. Pedrosa Honda 183

3. Dovizioso Honda 126

4. Stoner Ducati 119

5. Rossi Yamaha 114

. .

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"