MotoGP: Jerez

4. 4. 2011
Deli

Na drugi dirki prvenstva MotoGP v Jerezu je po razburljivem dogajanju slavil domačin Jorge Lorenzo.

Nedeljska dirka je potekala v deževnem vremenu, mokra steza pa je dirkačem povzročala precej težav in kazalo je, da tokrat Honda vendarle ne bo premočna.

Iz prve vrste so dirko začeli Stoner, Pedrosa in Lorenzo, kmalu po startu pa se je iz ozadja, točneje z 12. mesta v ospredje prebil Rossi. V boju za tretje mesto je Rossijev Ducati zdrsnil in pokosil tudi Stonerja. Kljub padcu obeh je Rossi uspel nadaljevati dirko, Stoner pa je žal moral odstopiti. Valentino Rossi se je nato z zadnjega mesta spet uspelo prebiti do končnega petega mesta.

Poleg Stonerja je vonj pa stopničkah začutil tudi Simnocelli, ki je kot vodilni s tremi sekunami prednosti pred Lorenzom dirko končal v pesku, enaka usoda pa je doletela tudi Spiesa in Edwardsa.

Drugo mesto je pripadlo Pedrosi, tretji pa je bil Nicky Hayden, ki je tako z Ducatijem drugič v karieri stopil na stopničke, četrti pa je bil Aoyama.

Po dirki je razočaranje nad dogajanjem na stezi in ob stezi izrazil Casey Stoner, ki je ostal brez uvrstitve in brez točk v skupnem seštevku. Po njegovem bi dirko lahko nadaljeval tudi on, vendar naj ne bi bil deležen pričakovane pomoči s strani varnostnikov in ekipe ob stezi, zaradi česar mu ni uspelo zagnati motorja njegove sicer nepoškodvane Honde. Kar se tiče samega trčenja pa je avstralec povedal, da je šlo pač za klasično dirkaško napako, zato Rossijeve napake ne obsoja.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"