MotoGP: Obetaven začetek v Katarju

12. 3. 2007
Deli

Po prvi končani prvi dirki, je Valentino Rossi preprosto dokazal, da je največji šampijon.

Kljub temu, da ni in ni mogel mimo mladega Avstralca Caseya Stonerja, je le temu na koncu športno čestital za prvo zmago v novem 800 kubičnem razredu in ga javno pohvalil, da je odpeljal dirko brez napake. Neverjetna hitrost Ducatija na ciljni ravnini pa je dokaz, da je lahko tudi žepna tovarna iz Bologne konkurenčna velikim japonskim gigantom.

Prav prva dvojica je poskrbela za razburljiv začetek sezone, ki jo boste po novem lahko spremljali tudi na POP TV. Komentator Gaber Keržišnik je ognjeni krst dobro prestal in sedaj komaj čakamo, da bo med napetost dirke vnašal svoj značilni humor, ki ste ga nekoč lahko prebirali tudi v Avto magazine.

Sicer pa bo prvo dirko zagotovo želel čimprej pozabiti prvak Nicky Hayden, ki nekako ni in ni našel stika prvo trojico. Razočarana sta bila tudi presentljivo hitri Randy De puniet na Kawasakiju in Loris Capirossi na Ducatiju. Če jima ne bi zdrsnila sprednja guma, bi se lahko uvrstila takoj za vodilnima Rossijem in Stonerjem, ki sta bila očitno najhitrejša. Illmor pa je bil v slogu testiranj daleč zadaj tudi na dirki. Naslednja dirka bo v španskem Jerezu 25. marca.

V šibkejših kategorijah smo videli premoč Špancev. Lanski prvak Lorenzo je po dirki do 250 ccm slavil s poskakovanjem v boksarskem slogu, Hector Faubel, junak dirke v 125 kubičnem razredu pa je navdušil z odličnim prehitevanjem iz zavetrja, ko se je skoraj dotaknil zadnje gume Gaborja Talmacsija.

MotoGP

1.Casey Stoner (Avs/Ducati) 25

2. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 20

3. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 16

4. John Hopkins (ZDA/Suzuki) 13

5. Marco Melandri (Ita/Honda) 11

6. Colin Edwards (ZDA/Yamaha) 10

7. Chris Vermeulen (Avs/Suzuki) 9

8. Nicky Hayden (ZDA/Honda) 8

9. Alex Barros (Bra/Ducati) 7

10. Šinja Nakano (Jap/Honda) 6

250 ccm

1.Jorge Lorenzo (Špa/Aprilia) 25

2. Alex de Angelis (SMr/Aprilia) 20

3. Hector Barbera (Špa/Aprilia) 16

4. Thomas Luethi (Švi/Aprilia) 13

5. Andrea Dovizioso (Ita/Honda) 11

125 ccm

1.Hector Faubel (Špa/Aprilia) 25

2. Gabor Talmacsi (Mad/Aprilia) 20

3. Lukaš Pešek (češ/Derbi) 16

4. Raffaele de Rosa (Ita/Aprilia) 13

5. Simone Corsi (Ita/Aprilia) 11

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja