MotoGP: Slab dan za Yamaho v Aragonu

20. 9. 2010
Deli

Tretja letošnja španska dirka je na dirkališču Aragon v severovzhodni Španiji potekala prvič. Prvič letos pa je na najvišji stopnički stal Casey Stoner.

Avstralcu je kot kaže le uspelo prekiniti kar predolgo obdobje brez zmag in vidnejših uspehov. Casey je letos na prvi dirki zmago že držal v roki, a mu je le ta spolzela iz rok zaradi njegove napake. Danes je bila zgodba nekoliko drugačna saj si je Stoner svojo pripeljal povsem suvereno. Drugo mesto je zasedel Dani Pedrosa s Hondo, k zmagoslavju Ducatija pa je svoje dodal še Hayden, ki je v zadnjem krogu vzel mero Lorenzu.

Lorenzo je bil po dirki seveda precej nezadovoljen, saj je želel domače navijače razveseliti vsaj s stopničkami, a žal je na dirkah v Misanu in Indianapolisu zapravil dobršen del svoje prednosti in je zdaj prisiljen bolj taktizirati in nabirati točke. Pedrosa je svoj zaostanek za rojakom zmanjšal na 56 točk, pet dirk pred koncem pa se zdi povsem verjetno, da Pedrosa še poseže v boj za naslov za prvaka. Yamaha se je danes nasploh odrezala bolj slabo, saj je Rossi končal šele na šestem mestu, Ben Spies pa dirke ni končal.

Uradno je bilo tudi potrjeno, da Pedrosa svojo kariero do leta 2012 nadaljuje pri Hondi, tako so zdaj znani vsi pari v tovarniških ekipah za prihodnjo sezono. Pri Hondi bosta tako Pedrosa in Stoner, pri Yamahi Lorenzo in Spies, pri Ducatiju Rossi in Hayden, za Suzuki pa bosta najverjetneje dirkala Bautista in Capirossi. Govori se sicer, da naj bi Suzuki nastopal samo z enim motorjem, a vodja ekipe Paul Dennings to odločno zanika, uradno pa bo Suzuki svoje načrte za prihodnost razkril pred dirko v domačem Motegu.

Vrstni red dirkačev v skupnem seštevku:

1. Lorenzo 284

2. Pedrosa 228

3. Stoner 155

4. Rossi 140

5. Dovizioso 139

6. Spies 131

7. Hayden 125

. .

MaT

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol