MotoGP: Stonerjev vikend na domačih tleh

18. 10. 2009 | Matjaž Tomažič
Deli

V Avstraliji je na 'domačem' terenu svoje navijače navdušil Casey Stoner, ki je z osvojenim prvim štartnim položajem in zmago na današnji dirki dokazal, da so dnevi tesnobnosti dokončno minili.

Casey Stoner je na dirkališču Philip Island z izjemo enega kroga vodil praktično celo dirko. Potem, ko je Lorenzo v prvem krogu padel in ostal brez pomembnih točk se je Rossi lahko mirno osredotočil na Stonerjev Ducati, vendar je bil Stoner prehiter, da bi ga Valentino prehitel. Nekaj krogov pred koncem se je Rossi odločil za taktiziranje in si novih 20 točk z drugim mestom varno pripeljal do cilja.

Precej počasnejši je bil Dani Pedrosa s Hondo, ki je v cilj pripeljal z 22 sekundnim zaostankom kot tretji, sledila pa sta mu Alex DeAngelis in Colin Edwards.

Z današnjo zmago se je Stoner z tokrat v belo obarvanim Ducatijem GP9 ponovno povzpel na tretje mesto v skupnem seštevku, to pa je bila skupno njegova 19. zmaga v razredu MotoGP. Valentino Rossi je po tragični novici o očimovem samomoru zbral dovolj moči, da je z drugim mestom in Lorenzovo smolo prednost v skupnem seštevku povečal na 38 točk. Teoretično ga lahko mladi španec še vedno premaga, vendar bi bil takšen razplet letošnje sezone pravzaprav znanstvena fantastika.

Prihodnji konec tedna se prvenstvo nadaljuje v vroči in vremensko nepredvidljvi Maleziji, kjer se bi že lahko odločilo o novem svetovnem prvaku. In kaj mislite vi? Bo Rossi prvak že devetič, ali bodo bogovi Lorenzu dodelili njegov prvi naslov?

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja