MotoGP: testiranja v Katarju

20. 3. 2010
Deli

Na zadnjih uradnih testiranjih pred pričetkom nove dirkaške sezone prvenstva MotoGP je bil že kar tradicionalno najhitrejši Casey Stoner-Ducati.

Pri Ducatiju so z izkupičkom tokratnih testiranj nadvse zadovoljni, saj se je poleg najhitrejšega Stonerja odlično odrezal tudi Nicky Hayden, ki je dosegel četrti najhitrejši čas.

Zadovoljni so tudi v moštvu Fiat-Yamaha, saj sta kot pravijo drugi čas Rossija in šesto mesto Lorenza ( ki še vedno okreva po operaciji) pričakovana rezultata, sploh ob dejstvu, da so se tokrat v Katarju ukvarjali predvsem z novo zmesjo Bridgestoneovih gum in elektronskih nastavitev motorja. Dodajajo tudi, da je Rossi letos kar pet uradnih testnih dni (od šestih) končal na prvem mestu, zato se še toliko bolj veselijo pričetka nove sezone.

Yamaha si je poleg drugega in šestega mesta privozila še osmo in deseto mesto Edwardsa in Spiesa, oba pa sta bila zadnji dan testiranj počasnejša kot prejšnje dni. Hiter je bil tudi Andrea Dovizioso (Honda), ki je svoj čas zadnji dan izboljšal za skoraj sekundo in se uvrstil na tretje mesto, četrti je bil kot že rečeno Hayden, peto mesto pa je pripadlo Suzukiju in Capirossiju.

Skupni rezultati tokratnih testiranj so podobni kot rezultati zadnjega dne. Tako je bil skupno najuspešnejši Stoner, za njim pa so se razvrstili Rossi, Dovizioso, Spies, Hayden, Capriossi, Lorenzo in ostali.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja