MotoGP: testiranja v Sepangu

Letošnja sezona se prične šele 12. aprila z dirko v Katarju, dirkači pa se po uradnih predstavitvah letošnjih motociklov pospešeno pripraljajo in iščejo optimalne nastavitve za svoje nove dirkače. Uradni treningi so tokrat potekali v Sepangu.

Če malce špekuliramo in se upremo na rezultate z današnjih testiranj bodo v letošnji sezoni karte razdeljene podobno kot lani. Najhitrejši čas 2, 01, 043 je z Ducatijem GP9 dosegel avstralec Casey Stoner, z manj kot desetinko sekunde zaostanke pa mu je sledil Rossi. V zaostanku manj kot sekundo za Stonerjem so se znašli še Capirossi (Suzuki), Edwards (Yamaha), Elias (Honda), Vermeulen (Suzuki), Lorenzo (Yamaha) in Dovizioso s Hondo.

Morda smo pričakovali nekaj boljši rezultat od nekdanjega prvaka Haydena (10. mesto, +1, 454 sek), ki so mu nekateri v kombinaciji z Ducatijem pripisovali velike možnosti za uspeh. Nekorektno bi bilo na podlagi prvih testiranj od njega pričakovati vrhunske rezultate, verjamemo pa da bo Hayden do pričetka sezone svojega Ducatija naštudiral dovolj, da bo mešal štrene tudi pri vrhu. Nekdanji prvak prvenstva superbike James Toseland je po hudem padcu k sreči ostal brez resnejših poškodb, povedal pa je, da kljub vsemu občuti posledice padca, ki se je zgodil pri več kot 200 km/h.

Kaj so po testiranjih povedali nekateri dirkači pa si lahko preberete spodaj:

Stoner / Ducati Marlboro

z vsakim kilometrom, ki ga prevozim z novim GP 9, celotno moštvo postopoma pričenja razumevati skrivnosti nastavitev za novo šasijo. Če upoštevam, da še vedno okrevam po operaciji zapestja sem z rezultatom izredno zadovoljen. Se bom pa v bližnji prihodnosti posvetil predvsem fizični pripravi na prvenstvo.

Rossi / Fiat Yamaha

Sem zadovoljen, vse je potekalo gladko, motor je dober in tudi sam se počutim vedno bolje. Na testiranjih smo dosegli kar smo želeli, čas je dober in mislim, da smo dobro začeli.

Lorenzo / Fiat Yamaha

Zelo sem zadovoljen, ker sem v soboto spoznal kako hiter sem lahko z Bridgestone-ovimi gumami. Nasploh sem zadovoljen tudi z doseženem časom saj sem ga v treh dneh izboljšal za več kot sekundo.

Dovizioso / Repsol Honda

Testiral sem z dvema različnima šasijama, poskusil sem peljati z novo, vendar je nisem želel uporabiti. Na izhodih iz ovikov sem imel težave z oprijemom in nemirnim zadkom motorja. Dokler problem ne bo rešen bom uporabljal enako šasijo kot sem jo v Valenciji in Jerezu.

Hayden / Ducati Marlboro

Z doseženimi časi nisem zadovoljen, predvsem od sebe sem pričakoval več, vendar ostajam optimističen. Sicer sem iz dneva v dan opazno napredoval vendar me čaka še veliko dela, ob dejstvu da je bil Stoner tako hiter pa nimam nobenega izgovora. Motocikel je dober.

Stay tuned

Matjaž Tomažič

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol