Motokros: Slovenci na evropskem pokalu narodov do izjemnega rezultata

10. 9. 2018 | Jaka Završan
Deli
Motokros: Slovenci na evropskem pokalu narodov do izjemnega rezultata (foto: osebni arhiv tekmovalcev)
osebni arhiv tekmovalcev

Čeprav smo Slovenci ekipo štirih voznikov sestavili tik pred zdajci, so fantje dokazali, da se je vse skupaj več kot le izplačalo. 

Prejšnji vikend je na Poljskem potekal evropski pokal narodov, na katerem so naše barve zastopali: Jaka Osek (85 cm3), Gal Hauptman (85 cm3), Maks Mausser (125 cm3) in Jan Pancar (250 cm3). Lani smo na tovrstni dirki Slovenci zasedli 15. mesto, zato je bilo letošnje peto še toliko slajše. 

Svoje vtise nam je po dirki zaupal Gal Hauptman:

»Vse se je zgodilo v zelo kratkem času, saj smo šele v ponedeljek, torej manj kot teden pred dirko, dobili klic selektorja s povabilom. To je bilo zame veliko presenečenje, a odločitev vseeno ni bila lahka, saj že vso letošnjo sezono tekmujem na 125-kubičnem motorju, na to tekmo pa bi se moral odpraviti s 85-kubičnim. Ker takšnega motocikla nimam, je bilo vse skupaj še veliko težje, a se moram zahvaliti Mihi Nučiču in Janu Duši, da sta mi bila pripravljena posoditi svoja motocikla in s tem prevesiti tehtnico k nastopu. Tako smo se v četrtek odpravili na dolgo pot proti Gdansku, kjer pa v sobotnih kvalifikacijah tako jaz kot Jaka Osek nisva imela sreče. Meni je že v prvem krogu odpovedal motor, medtem ko je Jaka v zadnjem krogu padel in si zlomil nogo. Razočaranje v ekipi je bilo veliko, a so na koncu vseeno prevladale dobra volja, povezanost ter srčnost. V nedeljo je bila sreča na naši strani, saj so nam vsem uspele odlične dirke, veliko srce pa je pokazal Jaka Osek, ki je kljub poškodbi odpeljal dve odlični vožnji in nam s tem privozil pomembne točke. S svojo vožnjo sem zelo zadovoljen, prav tako smo bili prav vsi navdušeni nad rezultatom, ki pa nam ga brez Igorja Pancarja, ki je z odličnim vodenjem ekipe olajšal ogromno stvari, ne bi uspelo osvojiti.«

Lanski prvaki Francozi so se morali letos zadovoljiti z drugim mestom in premoč priznati Italijanom, medtem ko so tretje mesto zasedli Norvežani.

Iskrene čestitke ekipi in vsem spremljevalcem tudi od Moto magazina!


Foto: osebni arhiv tekmovalcev

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"