Motokros spektakel to nedeljo v Šentvidu pri Stični

29. 5. 2015
Deli

Pokalno tekmovanje je najbolj množično dirkanje motokrosistov pri nas in prav zaradi pestrosti tekmovalcev zelo zanimivo. Na dirkah, ki trajajo od 11 ure pa tja do 17 ure se namreč med seboj pomerijo tako izkušeni dirkači kot začetniki.

Tretja dirka pokalnega tekmovanja AMZS v motokrosu, bo to nedeljo 31.5. na tradicionalni, vsakoletni dirki v dolini pod Kalom. Člani AMD Šentvid pri Stični so dinamično progo dobro pripravili za pravi spektakel pod 'Cukrco'.

Vsekakor so to obeti za še eno odlično dirkaško predstavo, predvsem pa za veliko veselja med vsemi rekreativnimi motokrosisti, ki najbolj cenijo prav lepo urejene steze. V nedeljo lahko pričakujemo dober spektakel, saj bo nastopili veliko število dirkačev, ki se bodo pomerili v kar 11. kategorijah. Steza v dolini pod Kalom, ki leži nedaleč stran od Šentvida pri Stični je sicer ena od najlepših osrednjeslovenskih stez, od Ljubljane je oddaljena dobrih 20 minut, kar je dobra priložnost za nedeljski izlet ob zelo lepi vremenski napovedi, ki nas čaka ta konec tedna. Akcije in adrenalina pa zagotovo ne bo manjkalo.

Treningi se bodo pričeli že zjutraj, prve dirke pa bodo na sporedu ob 11. uri, nato sledijo posamezne vožnje vse tja do druge ure popoldne, nato sledi kratek premor in pa še drugi del voženj do 17. ure.

Takole so lani dirkali za državno prvenstvo:

Rezultate in koledar dirk najdete na www.amzs.si v rubriki šport in www.speed-timing.hr

AMZS MX-press

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"