MXGP: nova sezona, stari zmagovalci

3. 3. 2019 | Jaka Završan
Deli

Težko pričakovana uvodna dirka v Argentini je za nami. V obeh tekmovalnih razredih je vse skupaj potekalo približno tako, kot se je lani končalo, kar pa nas Slovence zaradi odličnega Tima Gajserja zelo razveseljuje. 

MX2

Jorge Prado je, kot se za aktualnega svetovnega prvaka spodobi, vajeti hitro prevzel v svoje roke in v obeh vožnjah pometel s konkurenco. S tem je dokazal, da je tudi v letošnji sezoni glavni favorit ter da mu bo naslov zelo težko vzeti. Najbolj se je Špancu uspelo približati Thomasu Kjeru Olsnu, ki je z dvojnim drugim mestom in zelo napadalno vožnjo vložil resno kandidaturo za posamične zmage. Veliko presenečenje pa nam je na uvodni dirki s tretjim mestom pripravil Mitchell Evans. Mladi Novo Zelandec si je oder za zmagovalce privozil na svoji krstni dirki v svetovnem prvenstvu, za kar pa ima zagotovo veliko zaslug njegov oče, ki je v motokrosističnem svetu pustil velik pečat.

MXGP 

V elitnem razredu je prva dirka sezone potekala v skladu s tem, kar smo videvali na pripravljalnih tekmah v Italiji. Za vrh so se borili Gajser, Febvre in Cairoli. Slednji je kljub slabemu startnemu položaju uporabil svoje dolgoletne izkušnje in se s popolnim izkupičkom veselil svoje prve zmage na tem prizorišču. Za vrat je Italijanu predvsem v drugi vožnji dihal naš šampion, a se je na koncu dneva moral zadovoljiti s še vedno več kot odličnim drugim mestom. Po prvi vožnji je kazalo, da se bo za zmago pomeril tudi Francoz Febvre, a se je iz tovrstnega boja izločil sam. V drugi vožnji je grdo padel ter si po videnem sodeč poškodoval gleženj. Na tretje mesto se je tako povzpel Jeremy van Horebeek, ki veselja ni mogel skriti. 

Foto: hondaproracingKaravana se čez tri tedne seli v Veliko Britanijo, na prizorišču, ki je prav tako zelo ljubo Timu, kar nas navdaja z dodatnim zadovoljstvom. Poleg tega pa bomo imeli Slovenci tam kar tri predstavnike v razredu MX2.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja