MXGP: Tim Gajser drugi na generalki pred začetkom sezone

27. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli

Zmaga je romala v roke domačina Antonia Cairolija.

Do začetka letošnje sezone v MXGP nas čaka še približno mesec dni, vseeno pa se že kažejo prva razmerja moči dirkačev in po videnem na Sardiniji smo lahko Slovenci oziroma navijači Tima Gajserja zelo zadovoljni. Kot vse kaže, se bo naš najboljši motokrosist v letošnji sezoni znova boril za najvišja mesta v skupnem seštevku.

Tekma odprtega italijanskega državnega prvenstva, ki je ta vikend potekala na Sardiniji, je namreč na enem kupu zbrala skoraj vso svetovno elito motokrosa. Izjema je bil tako le manjkajoči Jeffrey Herlings, ki si je pred dvema dnevoma v Španiji poškodoval stopalo in bo tako po najbolj optimističnih napovedih nared do prve dirke MXGP v Argentini.

Kot vse kaže, je na bližajočo se sezono najbolje pripravljen domači favorit Antonio Cairoli. Devetkratni svetovni prvak, sicer pa dirkač ekipe Red Bull KTM, je namreč že na startu pokazal svojo prevlado in v kaotičnem, prvem ovinku prevzel vodstvo pred Pradom, Gajserjem, Paulinom, Monticellijem, Lupinom, Evansom, Bernardinijem, Vlaanderenom in Pautrelom. Vodstva namreč ni izpustil vse do konca in tako osvojil generalko pred začetkom sezone svetovnega prvenstva.

Medtem ko je Cairoli varno držal vodstvo, pa se je v ozadju na dirki bil boj za preostali dve mesti na stopničkah. Na drugem mestu je namreč večji del dirke vozil Jorge Garcia Prado, sicer dirkač ekipe KTM v seriji MX2, nato pa ga je le tri kroge pred koncem prehitel edini Slovenec na dirki, Tim Gajser, ki mu je nato mesto tik pod vrhom uspelo zadržati vse do konca dirke.

Končna razvrstitev:

  1. Antonio Cairoli (MX1)
  2. Tim Gajser (MX1)
  3. Jorge Garcia Prado (MX2)
  4. Gautier Paulin (MX1)
  5. Romain Febvre (MX1)
  6. Ivo Monticelli (MX1)
  7. Mitchell Evans (MX2)
  8. Tanel Leok (MX1)
  9. Ben Watson (MX2)
  10. Maxime Renaux (MX2)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja