MXON: B finale Ircem, naši četrti

25. 9. 2016
Deli

Drama v dopoldanski dirki B finala, kjer napreduje samo zmagovalna ekipa v popoldansko finalno serijo treh dirka za pokal narodv v motokrosu je na vrh ponesla Irce. Najhuje so jo skupili Portugalci in Nemci, saj je dva kroga pred koncem Rui Goncalves padel in odstopil ter tako izločil svojo ekipo, tik pred ciljem, natančneje v zadnjem ovinku pa je nemčija ostala brez A finala saj je šel njihobv drugi tekmovalec po tleh.

Naši so se dobro borili in jim ni veliko zmanjkalo. Na koncu so osvojili četrto mesto. 'Težava je bila v štartu, tam smo preveč izgubili in tudi kasnejša dobra vožnja vseh treh ni bila dovolj, da bi se uvrstili naprej', je po koncu dejal selektor Bogomir Gajser. 

Z nastopom Tima Gajserja bi bile možosti za naše vsekakor mnogo večje a na koncu kljub vsemu z izkupičkom ne smemo biti pretirano razočarani. 

Jernej Irt je osvojil 5. mesto, Peter Irt 12. mesto in Jan Pancar 14. mesto.

Popoldne se bodo najboljše ekipe že sedemdesetič v zgodovini spopadle za prestižni naslov. Najbolje kaže Francozom in Belgijcem. Za stopničke pa se bodo zagotovo borili tudi italijani in Švicarji, nikoli pa ne smemo odpisati Američanov, pa čeprav letos nimajo najbolj vrhunske ekipe.

Rezultati B finale: 1. Irska, 2. Portugalska, 3. Nemčija, 4. Slovenija,....

PEK

Foto: Peter Kavčič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja