MXON: Tim Gajser ne bo nastopil na pokalu narodov

23. 9. 2016
Deli

Žal moramo sporočiti slabe novice. Tim Gajser se je na treningu med tednom pri padcu poškodoval in ne bo mogel nastopiti na pokalu narodov v motokrosu, ki bo ta konec tedna v italijanski Maggiori. Po pregledu mu je zdravnik predpisal počitek, saj je močno potolčen. Dobra novica je, da ni nič zlomljeno in bo kmalu spet nared za dirke. Zamenjal ga bo Peter Irt.

Slovenske barve bodo tako zastopali mladi dirkači: Jernej Irt, Peter Irt in Jan Pancar. Držimo pesti za reprezentanco, ki jo vodi Bogomir Gajser, Timov oče in trener.

Slovensko motokros reprezentanco bodo letos tako zaznamovale izkušnje ter mladost. Mladi Jan Pancar šteje šele šestnajst let in bo na tako velikem tekmovanju sodeloval prvič. V preteklosti je bil član mladinske izbrane vrste. Letos je avgusta na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojil šesto mesto, selektor Gajser pa ga je po dodatnem preizkusu uvrstil v člansko reprezentanco. »Svojega prvega nastopa na pokalu narodov se zelo veselim. Selektor se je zadnje čase veliko ukvarjal z mano, mi dajal pomembne nasvete, po njegovem nasvetu sem tudi spremenil način treningov. Menim, da mi je to zelo pomagalo. Pokal narodov bo nova izkušnja, iz katere se želim čim več naučiti,« je povedal Pancar.

Jernej Irt je bil v reprezentanci že večkrat in se je ponovnega vpoklica zelo razveselil. Letos je odpeljal nekaj dirk svetovnega prvenstva MXGP. Sezono je začel nekoliko kasneje, saj se je pred začetkom sezone poškodoval in pred njim je bilo dolgotrajno okrevanje. Kot pravi Irt, je prav zdaj v najboljši formi. »Sezona se zame ni začela najboljše, nato pa sem opravil veliko treninga in se udeležil nekaj dirk MXGP. Počutim se dobro in lahko rečem, da sem trenutno v najboljši formi letos, kar mi pred pokalom narodov daje dodatno motivacijo,« je o svoji pripravljenosti razložil Irt.

Naslov svetovnih prvakov bodo branili Francozi. Slovenska reprezentanca si je za prvi cilj zadala uvrstitev v A finale in s tem na glavno tekmovanje, ki bo v nedeljo. Na glavno tekmovanje se bo uvrstilo najboljših devetnajst reprezentanc iz sobotnih kvalifikacij. Ostale reprezentance se bodo v nedeljo zjutraj pomerile v B finalu, zmagovalci B finala pa si še zagotovijo uvrstitev na glavno tekmovanje, kjer se bo nato pomerilo dvajset reprezentanc. Odpeljane bodo tri vožnje, v vsaki vožnji tekmujejo predstavniki dveh kategorij. Kvalifikacije bodo v soboto od 14.30 ure dalje. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 13.08, druga ob 14.38 in zadnja, tretja vožnja ob 16.08.

Na pokalu narodov se navadno zbere tudi več kot sto tisoč navijačev, nekaj podobnega si ta vikend obeta tudi organizator v Maggiori. Veliko bo seveda tudi slovenskih navijačev, ki bodo v živo spodbujali našo trojico.

URNIK TEKMOVANJA

Sobota – kvalifikacije: 14.30 – MXGP, 15.30 – MX2, 16.30 – MX open

PeK

Foto: Honda pro racing

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"