Napoved MX PP: Šentvid pri Stični

1. 9. 2010
Deli
Napoved MX PP: Šentvid pri Stični

Peta dirka iz serije Pokalnega prvenstva Slovenije v motokrosu bo na sporedu to nedeljo, 5. septembra, na dirkališču AMD Šentvid pri Stični.

V Dolini pod Kalom, kjer je locirana dirkalna proga, bodo člani društva letos že drugič pripravili dirkališče. Po odlično izpeljani blatni dirki za Evropsko prvenstvo kategorije Open bodo sedaj na svoj račun prišli amaterski tekmovalci, ki se bodo pomerili v desetih različnih kategorijah.

Za večino bo presenečenje na novo oblikovan srednji del proge, ki je za malenkost hitrejši, bolj tehničen in s tem veliko bolj atraktiven tako za same tekmovalce, kot tudi za gledalce. Jesenski del prvenstva pomeni tudi njegovo drugo polovico. V najboljšem položaju za osvojitev prvenstva je enajst tekmovalcev:

MX Open R1, Theo Urbas (AMD Slovenske Konjice)

MX 125 R1, Rok Virant (AMD Šentvid pri Stični) in Dejan Zver, (MX Monster Motomirči) z istim številom točk

MX Open R2 Uroš Horjak (TRK Tajfun šport)

MX 125 R2 Sebastjan Bahur (MK Rihemberk)

MX Veterani 35, Boris Cerar (AMD Lukovica)

MX Veterani 45, Tomaž Hren (ŠD Inotherm racing team)

MX R3, Tomi Kastelic (MK ZAI)

MX 85, Nick Škorja (TRK Tajfun šport)

MX 85 podmladek, Jernej Mozetič (A.B.C. Sport Klub)

MX 65, Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični)

Pričakuje se tradicionalno velik obisk tekmovalcev. Ob lepem vremenu se jih zbere tudi do 200. AMD Šentvid pri Stični ima eno najštevilčnejših ekip, ki tekmuje v Pokalnem prvenstvu. Borut Koščak, Igor Pancar, Branko Kavšek, Klemen Porenta, Ciril Podržaj, Jure Kavšek, Marko Drvar, Rok Pečjak, Rok Zupančič, Jure Pečjak, Boris Skubic, Boštjan Tomažin, Robert Oven, Igor Zupančič, Marjan Oven, Tomaž Podobnik, Davorin Gorišek, Jan Hribar so večina.

Poleg njih se udeleži domače dirke tudi nekaj motokrosistov, ki ne vozi celega prvenstva oziroma je to njihova edina dirka v letu. Eno blatno dirko v Dolini pod Kalom smo letos že doživeli in vsi se nadejamo, da je bila edina.

Start dirk je napovedan za 10.50, zadnja zadnja finalna vožnja je na programu ob 17. uri.

Matjaž Košir

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja