Nastran šesti na Porgutalskem

26. 9. 2011
Deli

Portimao na Portugalskem je gostil peto, predzadnjo dirko svetovnega prvenstva v supermotu S1. Uroš Nastran (AMD Sitar) je na Portugalsko prispel z lepo popotnico, četrtim mesto z zadnje dirke, ki je bila na Siciliji pred mesecem dni.

Dirkaški vikend na novem prizorišču supermoto dirk je pričel zelo spodbudno in se ves čas uvrščal med najhitrejšo šesterico. Tako je bilo tudi na merjenju časa, na katerem je dosegel šesti čas in s tem šesto štartno pozicijo.

V prvi vožnji je Nastran dobro štartal, a so ga tekmeci v prvem zavoju zaprli, tako da je izgubil dve mesti. Z vztrajnostjo je le uspel ti dve poziciji priidobiti nazaj in ciljno črto je v prvem nastopu prečkal kot šesti. Bolje se je zanj pričela druga vožnja, saj je bil začetek pravo nasprotje prve. Tokrat so imeli nekaj več težav tekmeci, tako da je Uroš hitro napredoval na tretje mesto.

Pred zasledovalci si je dokaj hitro nabral zanesljivo prednost, tako da je v drugem delu, ko gume niso več nudile pravega oprijema, le še nadziral prednost. S tretjim mestom v tej vožnji je Uroš dosegel tako tudi najboljšo posamezno uvrstitev v letošnji sezoni, čakal pa ga je še nastop v tretji vožnji.

Tretjega štartnega mesta mu ni uspelo najbolje izkoristiti, nazadoval je na peto mesto, kasneje pa izgubil še eno. Zadnji nastop je tako končal na šestem mestu, skupno pa na tokratni prireditvi osvojil šesto mesto in 50 novih točk. V skupnem seštevku prvenstva je  pred zadnjo dirko napredoval za dve mesti in je sedaj šesti.

»S tokratnim dirkaškim vikendom sem zadovoljen, sploh z osvojenim tretjim mestom v drugi vožnji. V soboto je bilo nekaj manjših tehničnih težav z motorjem, a so mehaniki preko noči napako odpravili. Kot sem rekel, zadovoljen sem z doseženim. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil svojim sponzorjem, (AS Domžale, Avto Cesar, Priporočam.si, SKN tuning, Cordia d.o.o. in pa seveda tudi Avtoprevozništvu Vinko Nastran s.p.) ki so mi omogočili tekmovanje v drugem delu svetovne supermoto serije.« je po dirki povedal Uroš.

Sedaj ostaja še nekaj dni na Portugalskem, potem pa se bo odpravil v Španijo, kjer ga prihodnji konec tedna na dirkališču Aragon čaka nastop na svetovnem pokalu narodov. Poleg njega bosta za reprezentanco Slovenije nastopila še Rok Mihelčič in Žan Modic.

besedilo in fotografije: Erik Logar / AMZS Šport

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"