Pokal narodov: čakanja je konec!

6. 10. 2018 | Jaka Završan
Deli

Vikend, ki smo ga vsi ljubitelji motokrosa težko pričakovali, je končno tu.

Vse motokrosistične velesile so ta vikend oblegale Združene države Amerike, kjer bo v Michiganu potekala Olimpijada motokrosa. Prva tovrstna dirka je potekala leta 1947, na najvišjo stopničko pa je takrat stopila ekipa Velike Britanije. V 70-letni zgodovini so Chamberlainov pokal z 22 zmagami največkrat dvignili Američani, a se je to zadnjič zgodilo leta 2011, zato so pričakovanja domače ekipe letos ogromna.

Odlično formo in kakovost voznikov v zadnjih letih kaže Francija, saj so v ZDA prišli z namenom na najvišjo stopničko stopiti že petič zapored, a jim bo to letos, zaradi sporov v ekipi in posledično nekoliko okrnjene ekipe (Dylan Ferrandis, Gautier Paulin in Jordi Tixier), zelo težko uspelo. Gledalci pa bodo po dolgem času na tovrstni dirki lahko navijali tudi za Kena Roczna, ki bo s Henryjem Jacobijem in Maxom Naglom branil barve Nemčije. Poleg Velike Britanije, ki je lani osvojila tretje mesto, je tu še ogromno drugih držav, ki lahko posežejo po najvišjih mestih, a med njimi žal ni Slovenije, saj se za nastop nismo odločili.

Danes so v Red Budu na sporedu treningi in tudi že kvalifikacije, medtem ko bomo prvo dirko Slovenci lahko spremljali jutri ob sedmih zvečer.


Foto: Jaka Završan

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel