Mladi upi: pomagajmo Janu Pancarju do uresničitve svojih sanj

30. 11. 2017 | Jaka Završan
Deli

Mladi slovenski motokrosist Jan Pancar je s svojimi blestečimi rezultati in predanostjo športu prepričal žirijo, ki ocenjuje mlade upe v športu in se uvrstil v finale. Jan sedaj potrebuje le še dovolj glasov in bo korak bližje svojim sanjam.

Jana Pancarja motokros spremlja že od malih nog. Tako kot mnogo dirkačev je tudi njega za ta šport navdušil oče, ki mu je za tretji rojstni dan kupil motor. Jan je že v rosnih letih pokazal veliko talenta in volje do tovrstnega športa in se pri šestih letih posvetil izključno motokrosu.

Že v mladih letih je začel osvajati dobre rezultate in v 85-kubičnem razredu postal evropski conski prvak. Do sedaj je Jan osvojil že šest naslovov državnega prvaka, letos in lani zastopal slovenske barve na najbolj prestižni motokros dirki na svetu (na Pokalu narodov) in v lanskem letu dosegel šesto mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu. "Cilji za prihodnost so jasni, tekmovati v evropskem prvenstvu, se konstnatno prebijati med najboljših deset in se kdaj povzpeti tudi na podium. Dobri rezultati bi mi lahko zagotovili sedež v ekipi, če bi mi uspelo kaj takega, pa bi samo še nadaljeval svojo pot po stopinjah Tima Gajserja." je še povedal Pancar.

Janov oče in hkrati trener Igor Pancar je o sinu povedal: "Jan ima cilje jasno zastavljene, ve, kaj dela, a za vse skupaj ni dovolj le njegov trud, temveč veliko vlogo v tem športu igra tudi denar: od motorja, možnosti uporabe različnih materialov, na katerih stezah lahko trenira pa vse do tega, s katerimi sotekmovalci lahko vozi in se razvija. Denar bi potrebovali predvsem za kritje potnih stroškov, saj smo v letošnjem letu z avtodomom prevozili več kot 60.000 kilometrov."

Za Jana lahko glasujete na spletni strani s klikom Mladi upi - Jan Pancar in ga s tem popeljete korak bližje do uresničitve svojih sanj. Naj vas spomnimo, da je tudi naš šampion in dvakratni svetovni prvak Tim Gajser sodeloval v projektu mladih upov in s svojim velikim srcem in potencialom zmagal ter se povzpel na sam svetovni motokrosistični vrh.

Jaka Završan
foto: Peter Kavčič

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel