Poročilo Marko Jerman - supersport, 1. dirka

28. 2. 2011
Deli
Poročilo Marko Jerman - supersport, 1. dirka

Za Marka Jermana in ekipo MD Team Jerman se je končala prva dirka sezone za svetovno prvenstvo Supersport 600 na dirkališču Phillip Island v Avstraliji.

Marko je kljub velikim težavam tekom testiranj in dirkaškega vikenda dirko končal na 17. mestu. Po odličnem startu, ko se je prebil več kot deset mest naprej, so se še s tremi dirkači zapletli v četrtem ovinku. V prvi krog je zapeljal s šestnajst sekundami zaostanka in izgubil stik s skupino, s katero bi se lahko peljal celo dirko in osvojil prve točke v prvenstvu.

Po napetem boju v zadnjem krogu je dirko dobil Italijan Lucs Scassa na Yamahi pred Avstralcem Brock Parksom (Kawasaki) in Angležem Sam Lowsom (Honda). Dirko so zaznamovale velike težave s pneumatikami večine ekip.

»Nad celotnim vikendom sem rahlo razočaran. Vedel sem, da še nimamo konkurenčno pripravljenega motocikla, vendar so mi težave povzročale tudi gume in nastavitve na zelo zahtevnem dirkališču. Dirko sem odlično štartal, pridobil deset mest, a smo se trije v ovinku štiri zapletli. Zapeljati sem moral v razmočeno travo. Po vrnitvi na stezo pa je bil stik s skupino, kateri bi lahko sledil, prevelik. Sedemnajsto mesto je realna uvrstitev glede na vsa dogajanja tekom tedna. Vse moči bom usmeril na naslednje dirke, kjer bom že na naslednji imel na razpolago bolje pripravljen motocikel. Žal nam je za pripravo motorja za Avstralijo zmanjkalo časa.«

Rezultati na www.worldsbk.com.

Team MD Jerman, Dejan Dobrijevic

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"