PP MX Slovenj Gradec: Oranžni v vročini niso popustili

18. 6. 2012
Deli

Zadnja dirka pred poletnim oddihom je bila začinjena z odlično borbo prav vseh dirkačev, hudo vročino, prahom in seveda tudi z nekaj padci. Člani ekipe KTM team Slovenija/Seles so se tudi tokrat odlično izkazali. V skupnem seštevku za pokalno prvenstvo se prav vsi borijo za najvišja mesta.

 V prvi vožnji kategorije MX65 je dominiral Luka Milec, ki je v desetih minutah, kolikor traja vožnja, uspel za krog prehiteti skoraj vse ostale tekmovalce. Odlično je začel tudi drugo vožnjo, nato pa ga je upočasnila predrta zračnica in končal je na drugem mestu. Slabša uvrstitev v drugi vožnji ga je stala skupne zmage, končal je namreč na drugem mestu za Nikolo Hranićem. Luka v boju za pokalnega prvaka za Stašo Braniselj zaostaja le 19 točk, ki jih bo brez težav nadoknadil v drugi polovici sezone.

Gašper Polajžer je v dresu oranžnih zasedel peto in šesto mesto, kar je zadostovalo za odlično skupno peto mesto. Z 200 točkami v skupnem seštevku si Gašper deli četrto mesto z Matevžem Robekom.

Nick Škorja je zopet dokazal, da mu v skupini MX85 ni kos prav nihče, saj je v obeh vožnjah gladko zmagal in se tako zopet povzpel na najvišjo stopničko. V skupnem seštevku pa s 14 točkami zaostanka diha za ovratnik Janu Pancarju, ki je tokrat zasedel drugo mesto.

Luka Kutnar je v prvi vožnji slabo štartal, sledilo je še nekaj tehničnih težav in končal je na petem mestu. Slaba uvrstitev prve vožnje je bila dobra motivacija za drugo, saj je Luka z odličnim štartom in hitro vožnjo zapeljal čez cilj prvi ter ob seštevku točk zasedel tretje mesto za Aljošo Molnarjem in Rokom Virantom. Luka je v skupnem seštevku vodilni z astronomskimi 56 točkami prednosti pred drugouvrščenim.

Padec Martina Podgornika v prvi vožnji je bil razlog za nekoliko slabše, osmo mesto. V drugi vožnji je bil hitrejši, saj je končal na petem mestu, kar je zadoščalo za končno šesto mesto. Martin je v skupnem seštevku na četrtem mestu, za tretjeuvrščenim pa zaostaja za 20 točk.

Med veterani je oranžne zastopal Jernej Bogataj, ki je s četrtim in šestim mestom ob seštevku točk zasedel odlično četrto mesto. V skupnem seštevku se je Jernej nevarno približal tretjeuvrščenemu Emmerichu Lamplu, saj za njim zaostaja le za 4 točke.

Naši fantje bodo med poletno pavzo pridno trenirali, vse zanimive stvari pa bomo redno objavljali na naši facebook strani KTM team Slovenija Seles.

Se vidimo na naslednji dirki, ki bo 26.8. v Šentvidu pri Stični.

KTM team Slovenija/Seles  - tekst in foto: Nejc Puš

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja