Praznik motokrosa v Beli krajini

21. 4. 2019 | Jaka Završan
Deli
Praznik motokrosa v Beli krajini (foto: Jože Bojec (vir: AMZS))
Jože Bojec (vir: AMZS)

Slovenska motokrosistična elita je bila z izjemno Tima Gajserja ta konec tedna v Stranski vasi pri Semiču, kjer so se pomerili na drugi dirki državnega prvenstva. Odsotnost dvakratnega svetovnega prvaka je najbolje izkoristil Peter Irt, ki se je tako veselil svoje prve letošnje zmage.

Vožnji v elitni kategoriji so zaznamovali atraktivni boji med Klemnom Gerčarjem in Petrom Irtom, saj sta se predvsem v prvi borila od starta do cilja. Čeprav je Irt vodil večino časa, pa je v zadnjem krogu Gerčar izkoristil njegovo napako in slavil. Veselje v taboru SixtyTwo Motosport pa ni trajalo prav dolgo, saj je drugo vožnjo brez večjih težav dobil najmlajši izmed bratov Irt in se tako zavihtel na najvišjo stopničko. Kot tretji pa je v cilj obakrat pripeljal Miha Bubnič in se s tem veselil svojega prvega odra za zmagovalce v razredu MX Open.

V razredu MX2 se je nadaljevala prevlada Jana Pancarja, ki je z dvema suverenima zmagama dokazal, da trenutno v Sloveniji nima konkurence. Podobno kot na prvi letošnji dirki, je tudi v Semiču drugi končal Luka Milec, ki se je kljub težavam z očali v drugi vožnji v skupnem seštevku utrdil na drugem mestu. Bolj napeti pa so bili v tej kategoriji dvoboji za tretje mesto, kjer je na koncu s četrtim in tretjim mestom na stopničkah pristal Jaka Završan.

Motokrosiste zdaj čaka vikend premora, nato pa se bodo 4. maja pomerili v Škednju, kjer bo nastopil tudi najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja