Romaniacs: enduro reli se je začel

14. 9. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Za dirkači je 162 kilometrov prve etape, ampak le za tiste, ki so prišli do konca. In ni jih malo teh, ki so dirko predčasno zaključili. Dirka je peklensko težka! Na spletni strani www.redbullromaniacs.com lahko po novem v živo spremljate položaj dirkačev.

Če voznik, ki je letos uspešno prevozil Erzberg reče, da je bila tista dirka lahka, si lahko predstavljate, da fantom v romunskih gozdovih ni lahko. Po začetnem transferju do 22 kilometrov oddaljene vasi se je začela prva etapa, dolga 162 kilometrov. Najboljši na včerajšnjem prologu, Paul Bolton, se je izgubil že na tej poti in tako začel dirko s skoraj polurno zamudo. Zato je veliko večino dirke vodil Gerhard Forster, v cilj pa sta pripeljala skupaj z Grahamom Jarvisom. Bolton je končal kot tretji, a ker je bojda izpustil kontrolno točko, njegova uvrstitev še ni dokončna.

Blaž Legiša je prišel do druge kontrolne točke, kjer so ga zaradi prevelikega zaostanka predčasno napotili nazaj v Sibiu. Enak ukaz je čez eno uro na šesti kontrolni točki, natančneje na 126. kilometru preizkušnje, dobil še Miha Špindler. Oba voznika in njuna motocikla sta sicer, če odštejemo (spet) odlomljeno prestavno ročico na KTM-u, odnesla brez poškodb. Uradnih rezultatov trenutno še nimamo, dirko profesionalcev pa naj bi bojda danes končalo manj kot pol dirkačev, med 'hoby' vozniki pa je usip še večji.

Vsi, ki niso prišli do konca, imajo jutri še eno priložnost - če pa jim tokrat ne uspe priti pravočasno do cilja (danes je bila omejitev 8 ur), bodo diskvalificirani. Glede na deževno vremensko napoved se zna zgoditi, da bo dirko zapustilo še več voznikov. Pustimo se presenetiti . .

Ker so vsi dirkači opremljeni z 'minitrackerjem', so organizatorji omogočili spremljanje položaja vsem, ki obiščejo uradno spletno stran. S izbiro dirkača lahko vidite, kje se nahaja in celo izveste, kako hitro se trenutno premika. Sporočite, če zadeva v času dirke deluje. Ob sedmih zjutraj gremo zopet na fronto!

Matevž Hribar

foto: Samo Vidic / Redbull photo files

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol