Romaniacs: zmaga Jarvisu, Špindler dvanajsti

17. 9. 2008 | Matevž Hribar
Deli

Graham Jarvis na 250 kubičnem Shercu je skupni zmagovalec na svoji prvi Romaniacs dirki, Miha Špindler pa je po slabem začetku zelo zadovoljen z razpletom. Na stopničkah trije motocikli različnih znamk.

Zadnji dan preizkušnje je bil sicer tehnično lažji in krajši od ostalih, a vseeno nikakor ne lahek, tudi zaradi dežja, ki je padal celo noč in še večino dneva. Danes je v cilj prvi prišel Nizozemec Frans Verfoeven, kar pa ni spremenilo rezultatov na samem vrhu.

Anglež Graham Jarvis, ki si po mnenju nekaterih zmage ne zasluži zaradi 'šlepanja' na odlično orientacijo Gerharda Forsterja, se je letos prvič udeležil dirke v Romuniji in zmagal s tehnično odlično vožnjo. Obladanje trial vožnje mu je pomagalo, da je bil na neprehodnih terenih po odstopu Paula Boltona nepremagljiv. Bil je tudi edini izmed prve trojice, ki se je po končani dirki povzpel na mokro streho, kjer je publiko navdušil celo z vožnjo po zadnjem kolesu! S šestimi minutami prednosti je v skupnem seštevku premagal Forsterja, na tretje mesto se je uvrstil Chris Birca. Tako so bili na stopničkah vozniki treh različnih znamk motociklov: Sherco, BMW in KTM.

Miha Špindler je danes v prvi polovici dirki blestel na šestem mestu, v cilj pa je prišel okrog desetega mesta in tako njegovo prvo udeležbo na dirki Romaniacs zaključil na več kot odličnem dvanajstem mestu: "Škoda je, da že prvi dan nisem prišel v cilj, saj bi bil tako v skupni razvrstitvi še boljši. Preostali dnevi niso bili nič lažji, le navadil sem se težkega terena, pomagalo pa je tudi sodelovanje s Shaneom, voznikom novega Husaberga." Na vprašanje, če se mu zdi tako močan motocikel dobra izbira, je povedal, da je vajen moči in da se na 250 kubičnem motociklu ne bi dobro počutil. Blaž Legiša zaradi bolečin v zapestju ni štartal, a je z udeležbo na dirki vseeno zadovoljen, saj take težavnostne stopnje ni pričakoval.

Danes sledi še zaključna Redbullova zabava, potem pa dolga pot nazaj v Slovenijo.

Matevž Hribar

Video - tretji dan:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"