Bo 23 dni po zlomu noge dirkal? Rossi: »Bomo videli. Se vidimo v Aragonu!«

21. 9. 2017 | Matevž Hribar
Deli
Bo 23 dni po zlomu noge dirkal? Rossi: »Bomo videli. Se vidimo v Aragonu!« (foto: Yamaha Racing)
Yamaha Racing

S strani Yamahinega motošportnega oddelka je prišla vest, da se bo Valentino odpravil v Aragon in poizkusil voziti na treningih. Če se ne bo dobro počutil, bo v pripravljenosti Michael van den Mark.

Kot smo pisali, je Yamaha po tem, ko je v Misanu nastopil le Vinales, za naslednjo dirko našla zamenjavo za Rossija - dirkača iz prvenstva WSBK, Michaela van den Marka. A utegne se zgoditi, da bo štiriindvajsetletnik v Aragonu ostal brez dirkaškega sedeža, saj je ekipa napovedala, da se bo prostih treningov udeležil tudi poškodovani Valentino Rossi.

Valentino Rossi: »Včeraj sem z YZF-R1M opravil dober test. Vozil sem tudi prejšnji dan, a je test prekinil dež že po nekaj krogih. Včeraj sem prevozil 20 krogov in dobil odgovore, katere smo iskali. Na srečo je bil test pozitiven in rad bi se zahvalil dr. Lucidiju in ostalim, ki so mi svetovali, kako voziti, da bom čutil čim manj bolečin. Na koncu testa me je noga že precej bolela, a ko sem naslednje jutro opravil pregled pri doktorju, je bilo vse v redu. Odločil sem se, da bom šel v Aragon in poizkusil dirkati z M1. Ali bom res pripravljen na dirko, bomo videli po prvih treningih, saj je M1 precej večji zalogaj od R1M. Bomo videli. Se vidimo v Aragonu!«

Michael van der Mark: »Čeprav ostaja negotovo, ali bom ta vikend dirkal, se še vedno veselim morebitnega nastopa. Po eni strani si želim dirkati z YZR-M1, a po drugi strani podpiram Rossija pri njegovi vrnitvi. V vsakem primeru bom videl Valentina v živo, kako se bo vrnil v akcijo. Če ne bo mogel dirkati, bom vskočil in dal vse od sebe.«

Rossi v skupnem seštevku zaseda četrto mesto s 157 točkami; le sedem točk manj ima Pedrosa, mesta pred njim pa zasedajo Vinales (183), Dovizioso in Marquez (199).

Matevž Hribar
foto: Yamaha Racing

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja