Ryan Villopoto: o prestopu k Yamahi, svoji prihodnosti in nastopu na X-Gamesih (video)

24. 1. 2018 | Jaka Završan
Deli
Ryan Villopoto: o prestopu k Yamahi, svoji prihodnosti in nastopu na X-Gamesih (video) (foto: Yamaha)
Yamaha

Devetindvajsetletni Američan, ki je letos na uvodni tekmi superkrosa v Anaheimu presenetil z novico o svojem prestopu k Yamahi, je tokrat razkril več podrobnosti in načrtov za prihajajoča se leta.

Villopoto, ki se lahko pohvali s petimi AMA motokros in še petimi AMA superkros naslovi, se je leta 2015 pomeril tudi v razredu MXGP, kjer je na veliki nagradi Mehike tudi zmagal. Ne dolgo zatem, je v Pietramurati grdo padel in šokiral z novico o svoji upokojitvi. Novo presenečenje z Američanove strani je sledilo manj kot tri leta kasneje, ko se je odločil za prestop k Yamahi, kjer bo delal kot ambasador. Zakaj presenečenje? Ryan je skoraj vso kariero preživel na Kawasakiju in z njim dosegal najboljše rezultate, a kot pravi sam, je to spremembo potreboval.

Ryan Villopoto:

"Ogromno ljudi me sprašuje kakšni so občutki na novem motociklu, meni pa je že to, da pred sabo med vožnjo vidim moder blatnik nekaj čisto novega, saj sem ga nazadnje videl, ko sem vozil 85 cm3. Ta sprememba je bila zame nujna, prav tako pa ni dvakrat za reči, da svoje kariere ne bi podaljšal, če bi se to zgodilo prej. Obeta se mi veliko novih, zelo zanimivih stvari, ena izmed njih je tudi nastop na dirki z motornimi sanmi na X-Gamesih v Aspnu, ki pa je trenutno še pod vprašajem."

X-Games, oziroma 'olimpijske igre' za ekstremne športnike bodo letos potekale od 25. do 28. januarja v Aspnu. Poleg Ryana bosta tam še dva motokrosistična znanca Josh Hill in Axell Hodges.


Jaka Završan 

Foto: Yamaha

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"