Sanaya Freestyle GP: Rok Florjančič zmagal na Kitajskem

31. 3. 2013
Deli

Rok Florjancic v velikem slogu med elito UIM-ABP Aquabike Frestyle prvenstva Sanya Freestyle Grand Prix, mlajši brat s smolo do tretjega mesta na veliki nagradi Kitajske.

V izjemnem vzdušju na Class 1 Sanya Ferestyle Grand Prix, svetovnem UIM Aquabike jet ski freestyle prvenstvu, se je v velikem slogu tovarniške ekipe Rickter RRP v postavi bratov Florjančič (Ms Racing Team, njuno domačo spletno stran lahko najdete tukaj) iz Maribora končalo prvo tekmovanje letošnjega prvenstva.

Kljub temu, da je še po včerajšnjem predtekmovanju kazalo na dvojno zmago dominantenega dua, pa je danes le to preprečila smola mlajšega od bratov. Nacu je namreč pri enem izmed težjih trikov iz rok pobegnil skuter, ki pa ga ni mogel več ujeti in tako ni uspel do konca izvesti triminutne prvine. Tako mu kljub temu, da je v finalnem nastopu pokazal izjemne kombinacije najtežjih elementov tega športa, ni uspelo obdržati drugega mesta iz včerajšnjega prvega dela. Je pa Nac nakazal, da je Rok dobil resnega konkurenta na poti do krone svetovnega prvaka.

Rok je v vlogi nespornega favorita svoje delo opravil več kot odlično in s svojim nastopom v delirij spravil več kot 10.000 kitajskih gledalcev, ki so poleg 'freestyla' lahko gledali in poslušali grmenje najhitrejše serije vodnih čolnov na svetu, Class 1 Powerboat World Championship.

Drugo mesto je tako osvojil italjanski tekmovalec Valerio Calderoni, prvak iz leta 2011.

Naslednje tekmovanje UIM Aquabike Frestyle prvenstva je na sporedu v začetku junija v Italijanskem zalivu Gulfo Aranchi.

Rezultati:
1. Rok Florjancic (SLO)
2. Valerio Calderoni (ITA)
3. Nac Florjancic (SLO)

MS Racing PR
Foto: ESPA

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"