Slovence čaka jutri dirka v B finalu, naprej nas pelje le zmaga

28. 9. 2013
Deli

Ko gre nekaj močno narobe, gre očitno do konca narobe! Slovenci se bodo zaradi neverjetne smole borili za uvrstitev v finalno dirko jutri dopoldne, ko bo štela edino zmaga, ki pelje v popoldanske dirke za pokal narodov.

Po solidni predstavi matevža Irta v razredu MX1, so se začeli zgrinjati temni oblaki nad našo ekipo. Timu Gajserju je v ogrevalnem krogu odpovedal motor in sploh ni štartal: 'Kar naenkrat je začel izgubljati moč, nato pa me je skoraj vrglo pred krmila, ko je motor popolnoma ugasnil in zablokiral. Ne morem verjeti, da je to sploh možno a prav tega sem se najbolj bal, da mi bo tako kot že velikokrat letos odpovedala tehnika', je svoje razočaranje povzel v besedah 17. letni Tim. Oči naše ekipe so bile uprte v zadnje upanje, v Klemena Gerčarja, ki je bil pred dirko odlično razpoložen. A zgodilo se je, kar se ne zgodi pogosto na dirkah. Klemenu je na štartu v zaščitna očala priletel ogromen kamen in mu razbil lečo, ki je narejena iz izredno močnega plastičnega materiala in prestreže celo strel šibrovke. 'sem popolnoma razočaran in ne morem verjeti, da se mi je to zgodilo. 'To je izredno redka okvara zaščitne opreme in tole danes, se je zgodilo ob povsem nepravem času' je takoj, ko je pripeljal skozi cilj povedal Klemen. Naše fante, tako jutri čaka zadnja možnost, da se uvrstijo v A finale in sicer jih bo tja pripeljala le zmaga v B finalu. Herman Jakolič, selektor reprezentance: 'Zmaga je možna, a kot smo videli danes, bomo potrebovali vsaj kanček sreče, vsaj to, da fantje 'čisto', brez čudnih okvar in padcev pridejo skozi dirko'.

V kategoriji MX1 je nekoliko presenetljivo zmagal Avstralec Brett Metcalfe, drugo mesto je zasedel Ryan Dungey (ZDA), tretje pa je šlo v roke Britancu Tommyju Searlu. Prvo peterico so zapolnili še Italijani in Belgijci. Domačini so bili šele šesti. Naš Matevž Irt se je po solidnem štartu dobro držal a v zadnjem krogu padel in izgubil tri mesta, tako da je kvalifikacije končal na 22. mestu.  V razredu MX2 je zmagal domačin Ken Roczen, ki sicer dirka v ZDA, drugo mesto je šlo Avstraliji, tretje Belgiji. V kategoriji MX3 je prepričljivo zmagal Belgijec Clement Desalle, drugo mesto je zasedel američan Justin Barcia, tretje pa Estonec Tanel Leok. Klemen je po vseh težavah z vidljivostjo končal na 25. mestu.

Skupno najbolje kaže Avstralcem, sledijo jim Američani, tretji so Belgijci. A prava dirka šteje šele jutri kot je povedal Avstralec Brett Metcalfe, tole danes ne pomeni še nič. Upajmo da to velja tudi za slovensko reprezentanco.

Rezultate lahko spremljate na www.amzs.si v rubriki šport

AMZS MX Press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja