Slovenska motokros reprezentanca odhaja v Francijo

14. 9. 2011
Deli
Slovenska motokros reprezentanca odhaja v Francijo

Slovenska motokros reprezentanca se ta konec tedna odpravlja v Francijo na največje in najprestižnejše tekmovanje na svetu, pokal narodov v motokrosu. Pod vodstvom Jelena tokrat v ekipi Mulec, Gajser in Gerčar.

Na progi Saint Jean d'Angely se bo na tako imenovani olimpijadi motokrosa pomerilo 35 najboljših reprezentanc sveta. Slovensko izbrano vrsto pod selektorskim vodstvom Romana Jelena letos zastopajo Toni Mulec v razredu MX1, Tim Gajser v razredu MX2 in Klemen Gerčar v odprtem razredu. »Na najpomembnejšo dirko se podajamo z mlado ekipo. Naše misli so usmerjene v sobotne kvalifikacijske vožnje, saj je prvotni in glavni cilj ekipe, da se uvrstimo v glavni del tekmovanja,« je bil pri napovedih previden Jelen, ki verjame v svojo ekipo in se nadeja nedeljskega finala. Na glavno tekmo se bo neposredno uvrstilo 19 reprezentanc, ki bodo najhitrejše v seštevku kvalifikacijskih voženj. Za tem pa še reprezentanca, ki bo najhitrejša v finalu B, kjer bodo v nedeljo zjutraj svojo zadnjo priložnost za uvrstitev na dirko iskale neuvrščene ekipe.

Največ izkušenj z reprezentančnimi nastopi ima Gerčar, ki bo letos slovenski dres na pokalu narodov oblekel drugič, ima pa tudi že nekaj reprezentančnih nastopov na evropskem pokalu narodov. Poleg tega Gerčar pozna zahtevno francosko progo, kajti letos je prav na tej progi že tekmoval na dirki evropskega prvenstva.

Sodeč po rezultatih lahko Jelen največ pričakuje od najmlajšega predstavnika Tima Gajserja. Gajser, ki je pred dnevi dopolnil šele petnajst let, bo tudi najmlajši motokrosist na tekmovanju. Preteklo nedeljo je osvojil naslov evropskega podprvaka v razredu do 125 kubičnih centimetrov, ob tem pa je skozi celotno sezono nanizal številne vrhunske rezultate.

Mulec, ki bo na pokalu narodov in na prizorišču Saint Jean d'Angely tekmoval prvič, se v Francijo odpravlja optimistično razpoložen in motiviran, da se dokaže v slovenskem dresu.

Glavni favoriti za naslov svetovnih prvakov so Američani, ki na zmagovalnem prestolu neprekinjeno vladajo že zadnjih šest sezon in so v 64-letni zgodovini tekmovanja največkrat osvojili prestižni naslov. Med največje favorite vsekakor sodijo domačini Francozi, ki bodo imeli na domači progi podporo več deset tisoč navijačev.

Kvalifikacije bodo na sporedu v soboto popoldne. V nedeljo dopoldne bo najprej dirka finala B, po 12. uri pa se bodo začele vožnje glavnega tekmovanja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja