Speedway DP:Žagar v Petišovcih do druge zmage

13. 4. 2015
Deli

To soboto smo bili priča razburljivi dirki, ki je na ovalu v Petišovcih pri Lendavi štela za drugo preizkušnjo letošnjega državnega prvenstva posameznikov v speedwayu. Na račun težke proge, ki je delala voznikom precej preglavic, se je najboljša četverica iz rednega dela dirke skupaj z organizatorji iz ST Lendava na koncu odločila, da iz varnostnih razlogov raje ne izpeljejo finalne vožnje in tako so obveljali rezultati in vrstni red, ki so jih vozniki dosegli po dvajsetih vožnjah.

Zmaga z le eno izgubljeno točko je tako še drugič letos pripadla Mateju Žagarju, ki je med dirko izgubil le točko in to proti vozniku domačega ST Lendava, Aleksandru Čondi, ki se je še enkrat v tej sezoni veselil tudi drugega mesta na dirki. Presenetljivo tretje mesto in s tem seveda tudi zmago med podmladkom, pa si je privozil 16 letni Žiga Kovačič iz KST Brežice, ki si je to zaslužil predvsem z zmago nad favoriziranim Hrvatom Jurico Pavlicem, ki je tako še enkrat v tej sezoni ostal brez stopničk na četrtem mestu.

Naslednja, tretja dirka DP posameznikov bo 13. junija na stadionu Ilirije v Ljubljani. Dirka leta iz stališča ST Lendava pa bo zagotovo 30. maja, ko se v okviru kvalifikacij za Evropsko prvenstvo posameznikov lahko v Petišovcih veselimo t.i. »Evropskega Challengea,« ene najbolj zanimivih dirk, ki da še zadnje potnike v serijo finalnih dirk članskega evropskega prvenstva (SEC). Do takrat pa čaka organizatorje tudi odgovorna naloga, da pripravijo progo, ki bo voznikom na najdaljšem slovenskem ovalu delala manj preglavic, kot na pravkar minuli dirki.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Rezultati:

1. Matej Žagar (AMTK Ljubljana) 14 točk, 2. Aleksander Čonda (ST Lendava), 3. Žiga Kovačič (KST Brežice), 4. Jurica Pavlic (SK Unia) vsi 13, 5. JozsefTabaka (Mad) 12, 6. Maks Gregorič (AMTK Ljubljana) 10, 7. Denis Štojs (AMD Krško) 9, 8. Nick Škorja (AMTK Ljubljana) 8, 9. Jaka Kovačič (KST Brežice) 7, 10. Patrick Mikel (Češ) 6,...

Skupni vrstni red v DP po 2 dirkah od 4:

1. Žagar 30 točk, 2. Čonda 27, 3. Ž. Kovačič 20, 4. Štojs 19, 5. Gregorič 17, 6. Škorja 15, 7. Pečnik 10, 8. J. Kovačič 9, 9. Omerzel 6, 10. Bot 3, 11. Voldrih 3

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja