Speedway v Ljubljani

30. 6. 2016
Deli

To soboto se bodo v Ljubljani na Stadionu Ilirije v Zg. Šiški spidvejisti pomerili na tretji letošnji dirki skupnega državnega prvenstva Slovenije in Hrvaške za posameznike. Motorji bodo hrumeli že ob 13. uri, ko bo na sporedu uradni trening, za točke pa bo šlo s startom prireditve ob 15. uri.

Na dirkah v Krškem in Lendavi smo doslej videli dve zmagi Mateja Žagarja, ki se tako spretno bliža petnajstemu zaporednemu naslovu najboljšega spidvejista pod Alpami. Kot ponavadi mu še najbolj poizkuša štrene mešati Hrvat Jurica Pavlic, ki pa doslej ni bil uspešen. Na tokratni dirki se bosta ta dva petelina tako prvič srečala v dvanajsti vožnji, če bo šlo vse po pričakovanjih pa zagotovo tudi v velikem finalu za mesta na stopničkah. Tja si zagotovo želi tudi največji up letošnje sezone, član domačega kluba AMTK Ljubljana, 17 letni Laščan Nick Škorja. Nekdanji izvrsten motokrosist je po tem, ko je presedlal na motorje brez zavor, v letošnji sezoni že tako močno opozoril nase, da mnogi v njem že vidijo tudi potencialnega naslednika Mateja Žagarja. No Škorja se zagotovo noče primerjati z nikomer, zato se letos na domačem ovalu prvič nadeja prav finala. Prav tako pa zmage v mladinski konkurenci, kjer mu je na vsaki dirki glavni tekmec Žiga Kovačič iz KST Brežice. Na dirki bo ponovno tudi lanski podprvak Aleksander Čonda, ki vozi za ST Lendava, se pa letos udeležuje zgolj dirk DP. Ne smemo pozabiti še Matica Ivačiča in Denisa Štojsa, glavna aduta iz AMD Krško, ki si v močni konkurenci, popestrena bo ponovno z vozniki iz Madžarske, Avstrije in Italije, še kako želita dokazovanja in skoka na stopničke.

Obeta se nam torej zelo zanimiva dirka, saj smo na prvih dveh videli več kot zanimive boje, ki jih je vedno z navdušenjem pospremilo tudi presenetljivo veliko število gledalcev.

Borut Cvetko / mediaspeed.net

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"