Stanovnik nared za štart

25. 10. 2008
Deli

Za udeleženci 18. relija UAE Desert Challenge, ki bo potekal v Združenih Arabskih Emiratih je zadnje dejanje pred pričetkom dirke. Tehnični pregled je opravil tudi Miran Stanovnik.

Enajstouvrščeni z lanske dirke je že dopoldne opravil tehnični pregled in dobil zeleno luč za nastop na svojem trinajstem reliju v Združenih Arabskih Emiratih. Vsekakor bo letos skoraj nemogoče, da bi ponovil lanski rezultat, ko je zasedel skupno enajsto mesto in četrto mesto v razredu Maraton.

''Definitivno je to, da sem lahko glede na včerajšnji trening optimistično razpoložen, a ne smemo pozabiti, da je bila pred nekaj meseci situacija bistveno drugačna. Situacijo jemljem resno in v prvi etapi ne nameravam dirkati na polno, saj bom predvsem skušal ugotoviti v kakšnem fizičnem in zdravstvenem stanju sem v tem trenutku, '' je povedal puščavski lisjak.

Dirka se bo pričela jutri popoldne, ko bo v Jebel Aliju na sporedu kratek prolog. Pravi puščavski izziv se bo za skoraj osemdeset motoristov in štirideset avtomobilističnih posadk pričel v ponedeljek zgodaj zjutraj, ko se bodo tekmovalci v Abu Dabiju podali na skoraj 2.220 kilometrov dolgo traso, ki jo bodo prevozili v petih dneh.

foto: Rajko Petek

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"