Stanovnik se ne boji trinajstice

22. 12. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Miran se s štartno številko trinajst odpravlja na svoj trinajsti dakarski reli in poizkusil bo izboljšati lansko uvrstitev - trinajsto mesto.

Na tiskovni konferenci pred odhodom čez veliko lužo v Južno Ameriko je Miran povedal, da se trinajstice ne boji, nasprotno - dolgoletne izkušnje, navijaško podporo argentinskih Slovencev ter morebitno zmedo zaradi novih pravil bo skušal obrniti s svojo korist in se s pametno vožnjo prebiti v prvo deseterico.

Kako bodo sicer nova pravila vplivala na razplet dirke, je trenutno težko napovedati, a zelo zgovorna je primerjava najvišje hitrosti, ki jo zmore njegov dirkalnik. Brez restriktorja v uplinjaču, ki zmanjšuje pretok zraka v valj, ga je v Tuniziji 'pritisnil' preko 180 km/h, z blokado francoskih organizatorjev letošnjega Dakarja pa Rally 690 neha pospeševati že pri 165 km/h.

Vseeno upa, da bo motor v nižjem območju vrtljajev zaradi večje prostornine uporabnejši v puščavskem pesku, pravi pa, da jim organizatorji lahko omejijo moč motorja, ne morejo pa jim omejiti fizične in psihične pripravljenosti. Miran je pred sobotnim odhodom iz Brnika preko Pariza v Buenos Aires kot vedno optimistično dobre volje in izjemno fizično pripravljen. Miran, mi bomo držali pesti, ti pa gas!

Matevž Hribar

foto: Matevž Hribar, Arsen Perić

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja