Stoner dobil zalet za preostanek prvenstva

23. 6. 2008
Deli

Casey Stoner je z gladko zmago v Doningtonu nedvomno zabeležil letošnji ključni dogodek sezone, vsaj kar se tiče njegovih rezultatov. Ducatiju in sebi je namreč dokazal, da kljub klavrnemu začetku sezone lahko stopijo na najvišjo stopničko.

Valentino Rossi v prvenstvu sicer krepko vodi in na angleških tleh je pametno prepustil vodstvo Avstralcu in se s Pedroso meril za drugo mesto. Po dirki je bil nedvomno vesel novih dragocenih točk, ki jih je zabeležil z drugim mestom, svojega upanja pa ni pustil niti tretje uvrščeni Dani Pedrosa. V skupnem seštevku sta prav ta dva le enajst točk narazen, kar ob izenačenosti dirkačev lahko pomeni, da si v tem trenutku v vodstvu, čez tri dirke te pa nikjer več, če te pač doleti nekaj športne smole.

S svojo predstavo je presentil tudi Suzukijev junak Ben Spies, prvak v AMA Superbike, ki se je prvič srečal z MotoGP tehniko in bil na koncu štirinajsti ter tako dobil svoje prve točke. Loris Capirossi, katerega je pravzaprav zamenjal zaradi poškodbe, pa se vrne že za veliko nagrado Nizozemske. Veliko razočaranj pa je doletelo domačega heroja. James Toseland je po slabih kvalifikacijah štartal iz ozadja, a padel že v prvem ovinku dirke. Hrabro je pobral motor in se kljub odlomljeni stoplaki pripeljal do cilja. Tako se delajo junaki!

Rezultati skupno:

1. Rossi, 162

2. Pedrosa, 151

3. Stoner, 117

4. Lorenzo, 105

5. Edwards, 85

PEK

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol