SXC: V Orehovi vasi tudi ženski predstavnici

12. 9. 2011
Deli

V nedeljo bomo v Orehovi vasi priča 5. dirki za slovensko cross country prvenstvo.

Več kot 300 tekmovalcev se je letos že pomerilo med seboj na dosedanjih štirih dirkah v crosscountryju, spektakularnem motošportu, ki v svojem prvem letu podira vse rekorde. 18. septembra, torej tretjo nedeljo v tem mesecu, bo na sporedu peta dirka sezone in sicer na kraljici vseh stez v Sloveniji v Orehovi vasi. Radizelska strmina bo izzvala pestro paleto voznikov terenskih motociklov in štirikolesnikov, saj v prvenstvu tekmujejo rekreativni vozniki kot tudi profesionalci.

Posebno zanimiv bo nastop zvezdnikov. Miran Stanovnik je poletno obdobje izkoristil za kondicijske priprave pred Dakarjem in se bo po premoru ponovno pomeril med veterani, kjer lahko pričakujemo spopad za zmago z odličnim Boštjanom Kermavnerjem. Napad na zmago sta napovedala tudi Miha Špindler in Marko Jager, ki bosta nastopila tako v kategoriji motociklistov kot tudi štirikolesnikov. Po njunem fantastičnem uspehu na najprestižnejši crosscountry seriji v Nemčiji, kjer sta vsak v svoji kategoriji prepričljivo zmagala, se bosta vrnila še bolj nabrušena. Gledalci bodo torej lahko uživali v mojstrovinah najboljših dirkačev s štirikolesniki v Evropi.
Proga v Radizelu bo za peto dirko nekoliko spremenjena.

Silvin Vesenjak, promotor crosscountryja, zagotavlja da bo steza zanimiva in bo ponudila veliko zabave in izzivov vsem udeležencem. "Zagotovo bomo smer vožnje obrnili in se tako izognili ogromnim skokom, tekmovalci pa lahko pričakujejo par strmih vzponov, skratka  teren, ki je značilen za enduro dirke", še dodaja Vesenjak.

Pred dirko bosta izpeljana tudi dva treninga, rezervirana izključno za tekmovalce crosscountryja, in sicer: v soboto 10.9. med 9. in13. uro in torek 13.9. med 13. in 19. uro. Sicer pa se obetjo prvi nastopi ženskih tekmovalk. Violeta Škrabl, sicer profesorica likovne umetnosti, se bo pomerila na enourni dirki za juniroje z motocikolom. Tule si lahko pogledate video z njenega treninga:

Med štirikolesniki pa se bo z ATV-jem pomerila voznica Anja Dolinar. Kot častni gost, se bo Sašo Grajf, petkratni udeleženec zimskih olimpijskih iger, zapeljal tudi kak krog na progi. Včasih je bil Sašo navdušen voznik terenskega motorja. Prišlo je tudi do spremembe termina zadnje dirke, ki bo izpeljana na znani motokros lokaciji Dolina pod Kalom (Šentvid pri Stični), organizatorji namreč pospešeno pripravljajo prav poseben offroad del, ki bo priključen motokros stezi. Dirka bo namesto 8.10. teden zatem, torej 15. oktobra.

Do konca prvenstva sta še dve dirki na dolenjskem:
01.10.: Paha
15.10.: Dolina pod Kalom

Vsi rezultati in dodatne informacije na: www.crosscountry.si in www.amzs-sport.com.

SXC Press

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja