Tim Gajser: "Dirke v Argentini se zelo veselim."

25. 2. 2019 | Jaka Završan
Deli
Tim Gajser: "Dirke v Argentini se zelo veselim." (foto: Honda, Božidar Završan)
Honda, Božidar Završan

Čakanja je konec, saj se motokrosistična elita ta teden podaja v Južno Ameriko, kjer se bodo vozniki prvič v letošnji sezoni pomerili na dirki svetovnega prvenstva.

Edini slovenski predstavnik, ki bo odpotoval v Argentino, je Tim Gajser, za katerim je izredno dobro pripravljalno obdobje, kar potrjujejo tudi dirke odprtega italijanskega prvenstva, na katerih je Makolčan blestel. Na tiskovni konferenci, pred odhodom na uvodno dirko MXGP-ja, smo ga ujeli in zaupal nam je kar nekaj zanimivosti.

Tim Gajser 

"S pripravljalnim obdobjem sem zadovoljen, prav tako sem navdušen nad opravljenimi testiranji. Rezultati na pripravljalnih tekmah so spodbudni, a se je treba zavedati, da imamo še nekaj rezerve, saj nihče noče tvegati poškodbe na takšnih dirkah. Nekaj sprememb smo uvedli tudi v programu kondicijskih treningov, prav tako od zdaj za prehrano skrbi moja punca Špela, ki se je o vrsti in izbiri živil posvetovala s prehranskimi strokovnjaki. Kot že omenjeno, mislim, da smo zimski čas z ekipo dobro izkoristili, in ravno to je razlog, da se dirke v Argentini zelo veselim, saj imam nanjo lepe spomine. Poleg dveh zmag, ki mi jih je tam uspelo osvojiti, mi je zelo všeč tudi okolje, v katero se vedno rad vračam." 

Poleg Tima bomo v elitnem razredu lahko navijali tudi za Klemna Gerčarja, ki se bo karavani pridružil na evropskih tleh. Klemen je žal lansko sezono končal s poškodbo prsta in treninge na motorju tako začel šele januarja, kjer so na dan prišle nove težave, tokrat z levim že operiranim kolenom, ki je začelo zatekati. Izkazalo se je, da je bil v njem izrastek, ki ga je bilo treba odstraniti. Operacijo je Klemen uspešno prestal in se tako s trenutno še nekoliko omejenimi treningi že pripravlja na novo sezono. 

Trije predstavniki v razredu MX2

Odlične novice pa prihajajo z razreda nižje, saj bomo Slovenci v letošnji sezoni v njem lahko navijali za Luko Milca, Jana Pancarja in Maksa Mausserja. Slednjega je Bogomir Gajser po lanskem sodelovanju vzel v svojo ekipo GT243, za katero bo mladi Zasavčan tekmoval v letošnji sezoni. Ker je v svetovnem prvenstvu pogoj za nastopanje včlanjenost v ekipo, je Pancar z Delta teamom Krško ustvaril ekipo, ki mu bo omogočila nastopanje na tovrstnih dirkah. S takšno težavo pa se ni srečeval Luka Milec, ki bo v letu 2019 nastopal za ekipo SixtyTwo Motosport, katere lastnik je Klemen Gerčar. Cilj vseh treh tekmovalcev je nastopiti na vseh dirkah, ki bodo v Evropi, in seveda osvojitev kakšne točke, kar bi bil zelo velik uspeh. Poleg Milca pa bo črno-zlate barve ekipe Gerčarja zastopal mladi Jaka Peklaj, ki bo s svojo hitro in atraktivno vožnjo skrbel, da bomo imeli Slovenci odličnega tekmovalca tudi v razredu do 85-kubičnih centimetrov. 


Foto: Honda, Božidar Završan 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja