Tim Gajser vse boljši, tokrat šesti na dirki MXGP. Zmaga spet Cairoliju.

3. 7. 2017
Deli

Zmaga Cairoliju, Gajser na posamičnih dirkah dosegel uvrstitev na osmo in šesto mesto; v skupnem seštevku je trenutno peti.

Karavana svetovnega motokrosa je minuli vikend tekmovala na dvanajsti dirki, ki jo je gostila Agueda na Portugalskem. Tim Gajser, ki je bil na Portugalskem edini tekmovalec z licenco AMZS, se po poškodbi počasi vrača v staro formo, v elitni kategoriji MXGP je osvojil šesto mesto.

Pred dirko je Gajser dejal, da iz dirke v dirko pričakuje boljše rezultate. S petim mestom in nekaj sekundnim zaostankom je v kvalifikacijah nakazal izboljšanje forme in se je optimistično podal na nedeljsko dirko. S kvalifikacijsko zmago je presenetil Litvanec Arminas Jasikonis.

V prvi vožnji je bil Gajser po solidnem startu osmi. V drugi vožnji je bil Makolčan na startu najhitrejši, Italijan Antonio Cairoli in Nizozemec Jeffrey Herlings pa sta se kmalu odpeljala naprej in sta znova peljala povsem svojo dirko. Gajser, ki ga je na Portugalskem bodrilo kar nekaj slovenskih navijačev, je dolgo časa vozil med vodilno trojico, v zadnjih minutah dirke pa so mu začele pojenjati moči in je izgubljal stik z vodilnimi. Končal je na šestem mestu, ki ga je osvojil tudi v seštevku obeh voženj. Gajser je s šestim mestom in predvsem s prvim delom obeh voženj dokazal, da postaja vse hitrejši in močnejši, zato lahko že kmalu znova pričakujemo vrhunski rezultat.

Skupni zmagovalec dirke je znova postal vodilni motokrosist prvenstva Cairoli, na drugem mestu je bil z enakim številom točk Herlings, zmagovalec kvalifikacij Jasikonis pa se je veselil tretjega mesta. Naslednja dirka svetovnega prvenstva bo čez tri tedne v Loketu na Češkem.

Jan Pancar šestnajsti na dirki evropskega prvenstva

Na Portugalskem je na dirki evropskega prvenstva v kategoriji EMX 250 tekmoval Jan Pancar, ki v drugem delu sezone niza vse boljše rezultate. Na začetku sezone se je ob prestopu v višjo kategorijo še boril za uvrstitev na glavno dirko, sedaj pa se že uvršča med dobitnike točk. Tokrat jih je osvojil v drugi vožnji, ko je končal na visokem enajstem mestu, v prvi vožnji je bil triindvajseti. S Portugalske se tako vrača s skupnim šestnajstim mestom.

Rezultati MXGP

1. vožnja

1. Jeffrey Herlings (Niz)
2. Antonio Cairoli (Ita)
3. Arminas Jasikonis (Lit)
...
8. Tim Gajser (Slo)

2. vožnja

1. Antonio Cairoli (Ita)
2. Jeffrey Herlings (Niz)
3. Arminas Jasikonis (Lit)

6. Tim Gajser (Slo)

Skupno na dirki

1. Antonio Cairoli (Ita) 47 točk
2. Jeffrey Herlings (Niz) 47
3. Arminas Jasikonis (Lit) 40

6. Tim Gajser (Slo) 28

Skupno v SP 12/19

1. Antonio Cairoli (Ita) 478 točk
2. Clement Desalle (Bel) 387 točk
3. Gautier Paulin (Fra) 383

5. Tim Gajser (Slo) 310

AMZS Press

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"