Tim Gajser si deli virtualno vodstvo v MX2, Gerčar do novih točk

27. 7. 2015
Deli

Vsekakor deseto mesto ni bilo tisto kar je Tim Gajser pričakoval od letošnje dirke na Češkem a padec v prvi vožnji in trčenje zasledovalca v motocikel nista prinesla nič drugega kot odstop. Tako so šle točke prve vožne po zlu, no na srečo pa je Tim v drugi vožnji dirko končal na drugem mestu in si tako deli drugo mesto v prvestvu. Sezono je zaradi nove poškodbe predčasno zaključil dvakratni prvak Jefrey Herlings.

Trenutno še vodilni Jefrey Herlinhs je namreč na sobotnih kvalifikacijah grdo padel in si poškodoval nogo (menda zlom kosti v zgodnjem delu noge ali celo medenice). Sezona polna vzponov in v zadnjem času predvsem padcev je zanj seveda končana.

Solidno dirko je odpeljal naš edini predstavnik v razredu MXGP Klemen Gerčar. Minuli dve dirki na Švedskem in v Latviji je moral Klemen zaradi poškodbe zapestja izpustiti, vmes je treniral, vseeno pa je dirka le dirka. »Sobota mi ni šla povsem po načrtih, razlog je tudi v tem, da sem ravno vrnil nazaj na dirke MXGP in sem se moral še malce vpeljati v pravi ritem. Tako smo preskusili dve različici pnevmatik, ki sta se v nedeljo dobro obnesli. Kljub slabim startom sem z vožnjo v nedeljo zadovoljen. Malce smo spremenili prenose zobnikov, kar je se je poznali pri vožnji, zato pa malo zaostajamo na startih. To bomo morali zdaj s testiranji še dodelati. Vsa energija ekipe je zdaj usmerjena k izboljšavam motocikla, kar pa nam bo koristilo lahko tudi v prihodnji sezoni, saj takrat ne bomo več novinci. Zato sem z 19. mestom in dvema novima točkama zelo zadovoljen, na tako težkih progi ni bilo namreč lahko priti do solidnega rezultata,« je povedal Klemen Gerčar.

Naslednja dirka v MXGP bo na sporedu že 2. avgusta v Belgiji.

Video:

Padec Tima Gajserja v prvi vožnji, na srečo brez poškodbe ampak s poškodovanim izpuhom zaradi katerega je moral odstopiti.

Prehitevanja med Gajserjem in Guillotom.

PeK

Foto: Peter Vasle in moštva

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"