SXC 2012: V Ajdovščini bosta dirkala tudi Nastran in Mulej

18. 5. 2012
Deli
SXC 2012: V Ajdovščini bosta dirkala tudi Nastran in Mulej (foto: Matevž Hribar)
Matevž Hribar

Seznam hitrih dirkačev iz vseh panog motošporta se tik pred dirko daljša.

Pravkar smo namreč izvedeli, da se bo crosscountry dirke v Ajdovščini, ki bo jutri, 19. maja 2012, udeležil tudi najboljši slovenski supermoto dirkač Uroš Nastran. Dvourno dirko bo odpeljal s štiritaktnim Suzukijem RM-Z 250, torej bo tekmoval v razredu Profi E1. "Ker so mi v ekipi priskrbeli nov 250-kubični motor in ker ta vikend nimam nobene druge dirke za svetovno in italijansko supermoto prvenstvo, se grem preizkusit še v tej panogi. Predvsem zaradi zabave, malo pa tudi za nabiranje kondicije," je povedal Uroš, ki se je pred leti v tem športu preizkusil na dirkah v Labinu in v Boltiji.

Trgovec s terenskimi KTM-i in organizator dirke, Jaka Seles, pa je včeraj najavil, da se bo z novim 350-kubičnim Freeridom dirke udeležil adrenalinski odvisnež Rado Mulej. "Dirke se že zelo veselim. Vozim bom čisto novi model motorja KTM Freeride pod zastavico KTM TEAM SLOVENIJA - SELEŠ. Priprave na dirko so že v polnem teku. Pridno treniram na motokros progi v Semiču, seveda pa vse to ne bi bilo mogoče prez podpore prijateljev: trenerja Roberta Kavška, lastnika 'trening' motorja Roberta Ovna in vrhunskega motokrosista Luka Kutnarja. Hvala fantje, res ste žive legende", ponosno pravi Rado.

Poleg njiju na dirki pričakujemo vse najboljše slovenske (Sašo Kragelj, Jaka Može, Miha Špindler, ...) in avstrijske ase (Werner Mueller in Mario Hirschmugl), tako da se za napete boje ne gre bati.

Za žur pa tudi ne.

Urnik in pravilnik najdete na tej povezavi.

besedilo in foto: Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja