V Monzi povprečno z več kot 200 km/h!

12. 5. 2013
Deli

Na četrti dirke sezone v prevenstvu superbikerjev na ultrahitri strezi v Monzi so se v obeh dirkah udarili Melandri (BMW), Laverty, Guintoli (oba Aprilia) ter Sykes (Kawasaki). V prvi vožnji je končno slavil Melandri, ki je v dramatičnem zaključki dirke ugnal Syksa in Lavertya.

BMW-ju so očitno pomagala dodatna testiranja v BMW-jevem vetrovniku, kjer so pred dirko v Italiji iskali najbolj aerodimamični položaj, predsem za drugega voznika Daviesa, ki se s svojimi 183 centimetri težko skrije za zanj skromen oklepek BMW-ja. Najvišjo izmerjeno hitrost sta si delila Melandri in Laverty – 336 km/h, povprečna hitrost najhitrejšega kroga (Melendri) pa presega 203 km/h. Tudi zato pri Dorni razmišljajo o tem, da po 2014 dirke v Monzi ne bi bilo več in stezi ne bi podelili homologacije. Italijan že bijejo plat zvona in obtožujejo Dorno češ: »Jasno, španska zarota!« V drugi vožnji je po ogorčenem boju zmagal Laverty pred Melandrijem in Syksom. V prvenstvu vodi Guintoli (Aprilia, 137 točk), drugi je Laverty (124 točk, Aprilia), sledita Sykes (Kawasaki, 119 točk) ter Melandri (96 točk). Pri Ducatiju je očitna kriza, športni šef Gobmeier zahteva odgovore zakaj Panigale zaostaja pol minute na dirko. Inženirji pa mu ne zanjo odgovoriti.

Kako so se dirkači zabavajo ko ne dirkajo pa si lahko ogledate v 'karaoke' videu. No ja,... vsekakor bolje dirkajo kot pojejo!

JuP

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"