Video: Erzbergrodeo 2009

19. 6. 2009 | Matevž Hribar
Deli

Če ste mislili, da nič ne more biti težjega od prejšnjih izvedb dirke Red Bull Hare Scramble, ste se motili. Organizatorji so letos pripravili nekaj dodatnih poslastic, svoje pa je dodalo še vroče poletno vreme. Zakaj na Erzbergrodeo, si poglejte v videu!

Za letošnjo dirko so bila vsa mesta razprodana že v mesecu po tem, ko so začeli s prijavami, tako da je bila dirka razprodana že decembra lansko leto! Da bo obiskovalcev več, smo opazili že v četrtek pozno popoldne, ko smo želeli postaviti 'bazni tabor' - kamp na hribu je bil že zabasan do zadnjega kvadratnega metra! Seveda, če se je pa začelo dogajati že v četrtek z Rocket ride-om, ki je nekakšna različica hilklajmbinga oziroma plezanja z motociklom v strmino.

V petek in soboto se je nadaljevalo s prologom, na katerem je treba izpostaviti uspeh dveh Slovencev: Miha Špindler se je na Husabergu FE 570 uvrstil na odlično deseto, Tomaž Jernejšek pa s Suzukijem LTR 450 v konkurenci štirikolesnikov na tretje mesto.

Na nedeljski dirki Red Bull Hare Scramble kljub številčni slovenski udeležbi (na štartu jih je bilo med 500-timi kar 12) nismo imeli junaka v cilju. Špindlerju, ki je veljal za našega favorita, je nagajala sklopka, Omarja Al Hiasata pa so diskvalificirali, ker je prolog vozil z drugim motorjem kot nedeljsko dirko.

Dirko je zaznamoval odstop enega izmed favoritov, Angleža Dougieja Lampkina (Beta), ki je odstopil zaradi popolne izčrpanosti. Pomagati so morali zdravniki in ga po slabi uri spravili k sebi, a so ga na koncu vseeno odpeljali s helikopterjem. Ta čas je bila dirka prekinjena, do konca pa je vseeno prišlo 21 tekmovalcev, kar je v primerjavi z lanskim letom 17 manj, kar je dovolj dober pokazatelj, kako težka je bila dirka. Pa bodi dovolj govoričenja, poglejte si še video . .

Matevž Hribar

12062009_MM_Erzberg_2009