Vodilni motokrosist na svetu to nedeljo v Mačkovcih

20. 5. 2016
Deli
Vodilni motokrosist na svetu to nedeljo v Mačkovcih (foto: Honda proracing)
Honda proracing

Tim Gajser nas navdušuje s fantastičnimi predstavami doma in na dirkah svetovnega prvenstva MXGP, kjer nosi rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku. Najboljši svetovni motokrosist ta hip se bo to nedeljo 22.5. pomeril z našimi najboljšimi na četrti dirki za državno prvenstvo, ki bo na severovzhodu Slovenije v Mačkovcich.

Ob jubileju domačega AMD Štefan Kovač je to idealna priložnost, da se odpravite na nepozabno doživetje ob stezo, ki ima edinstveno podlago, saj je mešanica mehke zemlje in peska, predvsem pa navdušuje s svojo konfiguracijo kjer lahko praktično iz enega mesta vidiš celotno progo. Pred poletnimi počitnicami je to zadnja priložnost, da v živo vidite najboljše motokrosiste v akciji, kajti sezona se bo nadaljevala na Hrvaškem konec avgusta, na domačih tleh pa šele sredi septembra.

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši nato pa sledi kategorija MX85, skupni vožnji MX 125 in MX R3 ter za konec prvega dela še MX2 in MX OPEN tako, da bo akcije dovolj čez cel dan. Prva dirka kategorije MX2 in MXOPEN, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.05, druga in tudi zadnja vožnja s katero se bo končala dirkaška nedelja pa ob 17.00.

Vse rezultate boste v živo našli na www.speed-timing.hr, koledar dirka pa na www.amzs.si

Koledar preostalih dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016

21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)

9.10. – Orehova vas

PEK

Foto: Honda proracing

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja