WSBK: MD Jerman - poročilo WSS600

27. 2. 2011
Deli
WSBK: MD Jerman - poročilo WSS600

Poročilo ekipe Marka Jermana, posredovano tik pred dirko v Avstraliji.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Sobotne kvalifikacije smo zaključili skromno, brez napredka in s prevelikim zaostankom za najhitrejšimi. Štiri nerešljive težave za štiri sekunde zaostanka. Žal nam ne uspe rešiti vsaj ene, da bi se dvignila motivacija. Žal pa nismo edini kateri se na zelo zahtevnem dirkališču in tekom tedna ubada s težavami.

Ker pa se rezultat pozna po koncu nedeljske dirke, ko se pokaže ciljna zastava, ostajamo optimisti. Vložili bomo ves trud, da izboljšamo rezultat treninga. Rabili bomo nekaj sreče in pravilno izbiro gum. Ostale moči pa bomo usmerili v nadaljevanje sezone, saj so testi v Portimau s starim motociklom pokazali da za vodilnimi zaostajamo veliko manj kot danes.

»Nikakor ne morem najti pravega občutka za motocikel. S testi v začetku tedna in kvalifikacijami sem razočaran, zaostajamo preveč. Test na Portugalskem je pokazal dobri 2 sekundi zaostanka, zdaj imamo 4. Veliko preveč. Doma bomo analizirali težave in se pripravili na ostalih 11 dirk. Rezultat moramo izboljšati, brez opravičil. Nedeljsko dirko moramo končati.«

Motomagazin pravi:

Dirko je Marko končal na sedemnajstem mestu. Nam se zdi rezultat dober in spodbuden. Prihaja še enajst evropskih dirk, kjer je ekipa bolj domača. Za rešitev težav, ki so jih imeli v Avstraliji ima ekipa dovolj izkušenj. Marko letos bo posegel po najboljših rezultatih. Stavimo za gajbo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"